Koledzy mam pytanie związane z obrotami podczas przyspieszania gdy okolo 2,3 tys obroty zwiekszaja sie do 4-5 bez rezultatu przyspieszenia i potem wracaja co to może być ??
Z góry dziękuje za pomoc .
Koledzy mam pytanie związane z obrotami podczas przyspieszania gdy okolo 2,3 tys obroty zwiekszaja sie do 4-5 bez rezultatu przyspieszenia i potem wracaja co to może być ??
Z góry dziękuje za pomoc .
Sprzęgło do wymiany, niestety najprawdopodobniej to jest przyczyna - sprawdź jeszcze, czy możesz dynamicznie ruszyć z miejsca.
Sprzeglo sie slizgaJak obroty ida w gore szybko a predkosc sie nie zmienia, to slizga sie sprzeglo
Wymiana okolo 600-700 zlotych
![]()
Il cuore ha sempre ragione.
Senza cuore saremmo solo macchina...
"Tu nie chodzi o to żeby być lepszym czy szybszym, mieć niezawodne auto, środek do przemieszczanie z punktu A do punktu B, chodzi o to żeby mieć Alfa Romeo, reszta się nie liczy..."
Były :
AR 146 1.9 TD
AR 156 1.8 T.S.
Aktualnie :
AR 159 2.4 JTDm
Raczej sprzęgło nie wiem jak jest w ts ale kolega miał w boxerze 146 to samo i ja sie okazało popa byla trachnieta. Ale raczej ślizga ci sie tarcza sprzęgła.
ale rusza normalnie moge dynamicznie ruszyc tylko gdy zakres turbiny sie zaczyna wtedy jest dziwna sprawa z tymi obrotmi
A spróbuj parę razy pod żad tak ruszyć od zera. Bo moze byc tak ze po kilku razach tarcza jak sie nagrzeje to zacznie sie slizgać i dlatego z początku ruszasz normalnie a przy wyższych obrotach porostu wieksze przeciazenie i latwiej sie slizga, tylko nie swiruj za bardzo zbys sobie nie wykonczył tego sprzęgła.