Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Przepływomierz i2s a bosch

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147FL 1.9 jtd 16v

Domyślnie Przepływomierz i2s a bosch

Witam.
    W swoim autku miałem zamontowany wkład przeplywomierza i2s lecz silnik zaczął przydymiac na czarno, az w koncu przepływomierz calkowicie odmówił współpracy postanowiłem zakupic nowy wklad do przeplywki tym razem oryginalny boscha i autko teraz co prawda nie dymi, ale nie zbiera sie tak jak na przeplywce i2s i nie wkręca się tak ładnie na obroty. Odnosze też wrażenie, że więcej pali.. Zareklamowalem przeplywke gdyz myslalem, ze jest wadliwa, ale na innej identycznie.. Czy to możliwe, ze przeplywomierze i2s są o wiele lepsze od tych boscha?

Użytkownik Świeżak Avatar tymon72
    Mieszka w
    EBE
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1,6

Domyślnie

A tutaj dałeś mi do myślenia. Też miałem i2s tak przyjechał z Niemiec. Po wywaleniu błędy P1238 odnośnie mas powietrza, zamówiłem Bosch jak się okazało problem z egr-em. Myślałem że moc "zpowszedniała". Ale mam starą przepływkę więc jak się znajdzie jakaś chwila spróbuje je podmienić.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147FL 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Odnawiam pytanie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Takie odczucia można sobie wsadzić między książki. Zrób logi w FESie/MESie i sprawdź masy powietrza podawane przez przepływomierz. Swoją drogą na jakiej podstawie reklamowałeś przepływomierz?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147FL 1.9 jtd 16v

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Takie odczucia można sobie wsadzić między książki. Zrób logi w FESie/MESie i sprawdź masy powietrza podawane przez przepływomierz. Swoją drogą na jakiej podstawie reklamowałeś przepływomierz?
    Zrobię jak przyjdzie nowy przewód, stary gdzieś się zawieruszył.
    Zareklamowałem z pewnością iż posiada jakąś wadę fabryczną. Sklep bez zająknięcia wymienił na nową.