Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: zderzak tylny (srodkowy pas)

Pingwin
    Gość

Domyślnie zderzak tylny (srodkowy pas)

Dzisiaj jakaś niemota puknęła mnie z tyłu w zderzak. Chodzi o ten typ zderzaka sprzed liftingu w 1997 chyba, czyli z duzym, szerokim pasem matowego plastiku posrodku, kumacie Tuż nad odblaskiem, zamontowanym w zderzaku, niemota zaharatała mi ten plastik. Wygląda to jak płytka rysa pionowa plus obok parę mniejszych zajechań. Nie ma sensu wymiana zderzaka ale chcę poprawić estetykę. Czy warsztaty zajmujące się plastikami mogą coś takiego nie wiem, wygładzić, zatuszować troszkę,. wyrownać? Mozęcie polecić jakiś zakład we Wrocławiu? Dzięki.

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Jeśli nie masz nic pęknięte to nie cuduj z warsztatami od plastików. Jedź do porządnego lakiernika i zapytaj czy działał coś z dobrym skutkiem w tym temacie. Mnie niedawno jeden malował zderzaki specjalną farbą do plastików. Nie wiem czy mnie nie bajerował, ale powiedzial, że farba której użył reaguje jakoś z plastikiem i raczej nie ma mowy, żeby ni z gruszki ni z pietruszki zaczęła odpryskiwać. Co do wyglądu - SUPER, bo wygląda jak plastik - mam na myśli zarówno kolor, jak i fakturę powierzchni.
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

Pingwin
    Gość

Domyślnie

a ile zapłaciłeś? za cały zderzak? malowany był też ten własnie srodkowy pas? bo u dołu jest faktycznie lakierowany plastik, wygląda jak blacha, ma kolor nadwozia. Ale ten pas, szeroki, zarówno z przodu jak i z tyłu nie jest w ogóle malowany, wiesz o czym mowie. Jest ciemny ale nie czarny, ciemnoszary.

spec od plastiku powiedzial, ze on nic nie pomoże. Ze lakiernika trzeba. matowego. No dobra, mozna matowo lakierowac ale to są dwie stówy.
    Wie ktos moze jak zlikwidować dziargi i głebsze rysy na takim zderzaku?
    Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 27-05-2009 o 19:42

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał Pingwin Zobacz post
    a ile zapłaciłeś? za cały zderzak? malowany był też ten własnie srodkowy pas? bo u dołu jest faktycznie lakierowany plastik, wygląda jak blacha, ma kolor nadwozia. Ale ten pas, szeroki, zarówno z przodu jak i z tyłu nie jest w ogóle malowany, wiesz o czym mowie. Jest ciemny ale nie czarny, ciemnoszary.

spec od plastiku powiedzial, ze on nic nie pomoże. Ze lakiernika trzeba. matowego. No dobra, mozna matowo lakierowac ale to są dwie stówy.
    Wie ktos moze jak zlikwidować dziargi i głebsze rysy na takim zderzaku?
    A nie mówiłem, ze spec od plastiku nie będzie Ci w stanie pomóc :/ Co do lakierowania zderzaków to ma być nie zwykły mat do plastików tylko farba imitująca plastik. Mnie malował oba zderzaki i lusterka za ok 200 zł. Po malowaniu elementy wyglądają, jak nowe

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

nie ma zadnych farb specjalbych do plastiku a nawet jak sa, to zwykla dobrze nalozona tez sie trzyma jedzdo lakiernika, za malowanie zderzaka zaplacisz z 200zl, jak juz bedziesz go malowal to mozesz tez przedni i lusterka dla poprawi3enia wygladu

Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał dareme89 Zobacz post
    nie ma zadnych farb specjalbych do plastiku
    A mnie się wydaje Kolego, że jednak są

VARIANT Farba strukturalna do zderzaków 0,8 l. w Variant S.A.

To tak na szybko (pierwsze z brzegu) co znalazłem wpisując hasło "strukturalna do zderzaków" w googlach :/

Pingwin
    Gość

Domyślnie

no dobra, to ruszam do lakiernika jak tylko deszcze przestaną moczyć nam tyłki

ViP Znawca Avatar dareme89
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    166 '04 2.4 20V

Domyślnie

struktura tak ale ja zrozumialem z ekolorem specjalym malowales

Użytkownik Rowerzysta Avatar maciek_czer
    Mieszka w
    Czestochowa, Poland
    Auto
    AR 75 1.8IE

Domyślnie

Zgadza się, zderzak należy pomalować tzw. strukturą (w języku lakierników) uzyskuje się wtedy wygląd i fakturę matowego zderzaka.

wnt146
    Gość

Domyślnie

dokładnie struktura i na to czarny mat najlepiej produkty forscha my tym robimy i jest fabryka