Cześć
Mam prośbę o poradę w kwestii tego ogłoszenia:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-156-2-4-jtd-20v-mjet-220ps-ze-szwajcarii-wzorowy-stan-od-mg-classic-ID6yJjtT.html#d4a90a0987
Jako, że to handlarz zacząłem od sprawdzania go w necie, niestety (a może stety) wiele nie znalazłem. Jedyne co to na forum jeden lub dwa posty odradzające handlarzy z Otmuchowa.
Sam samochód na zdjęciach wydaje się w miare ok (ale ja też nie do końca wiem na co tu zwrócić szczególną uwagę), choć zastanawiają mnie niektóre rzeczy:
- 220KM? Dzwoniłem do handlarza i twierdzi, że właściciel przy kupnie samochodu w salonie poprosił o podciągnięcie go do do tej mocy. Według niego to powszechna praktyka w Szwajcarii.
- Nie wydaje Wam się, że opony z przodu i z tyłu są... inne?
Jak wspomniałem, rozmawiałem z handlarzem i mówił, że samochód miał w Szwajcarii tylko jednego właściciela, serwisowany był w ASO i ma cała dokumentację napraw. Z rzeczy do naprawy wymienia tylko łożysko oporowe.
eper.fiatklubpolska.pl z tym VINem zwraca:
X1 - 156 M.Y.2002 BZ/DS (2001-2005)
116.847.2.0 - SW 2.4 JTD 20V 175CV 129KW C.M. DISTINCTIVE-MY.2003
Engine: 3914139 Vehicle: 00620430 Prod. date: 10/5/2004
VERSIONE SPECIALE NO SPECIAL VERSION (LV0)
M 2400 JTD 20V 175CV/129 KW C.MECC (M31)
V SW DISTINCTIVE MY.03
Data produkcji oraz silnik się zgadzają. Wyposażenie również wskazywałoby na Distinctive, ale tu nie wiem dokładnie co powinno być, a czego nie. SW?
No i cena. Wydaje się atrakcyjna... Zbyt atrakcyjna?
Co o tym myślicie? Może ktoś z Was może wyhaczyć więcej szczegółów z tego ogłoszenia? A może ktoś miał do czynienia z tym handlarzem?
Będę wdzięczny jak ktoś znajdzie chwilę co by na to spojrzeć
PS. Ogólnie rzecz biorąc szukam 156 FL koniecznie 2.4JTD, więc jeśli ktoś o czymś wie to nie pogardzę informacją.