Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Navigacja do Giulietty przed lift

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulietta

Domyślnie Navigacja do Giulietty przed lift

Witam

Kupiłem Giuliette z roku 2012 i posiadam klasyczne radio z Blue&Me . Chciałbym zamontować w aucie nawigację. Czy ma ktoś dostęp do nawigacji z wysuwanym ekranem ? Niestety nie posiadam gniada na nawigacje TOMTOM. A czy jest możliwość zamontowania takiego gniazda? czy znajduje się seryjnie w aucie takie okablowanie??

Drugi wątek jest taki czy ewentualnie żadna z opcji powyższych by się nie powiodła to czy jest możliwość zamontowania nowszego radia seryjnego z wyświetlaczem (z opcji po liftingu).

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

Nawigacja z wysuwanym ekranem jest słaba. Ma mało aktualne mapy i kiepski ekran.
    Wg mnie nie ma też sensu montować gniazda do tom toma, ponieważ w nim jest wyłącznie zasilanie 12V. Nie wiem jak z dostępnocią uchwytu, ale jakiś czas temu kosztował tyle co normalna nawigacja. W swoim aucie zmieniłem port tomtom na podwójne usb. Jedno mam podłączone do radia, a drugie przetwornicy 12V-5V, która bierze zasilanie właśnie z portu tomtoma. Do tego plastiku ze małym schowkiem góry dokręciłem normalny uchwyt na telefon. Jakby mi się znudził, to zawsze mog dokupić nowy element na aledrogo.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    GTC
    Auto
    Giulietta 1.4 Multiair 170 + TCT '12

Domyślnie

Jeśli nawigacja ma być dla samej chęci posiadania to z tego co się orientowałem na zagranicznych forach (bo oczywiście u nas "nic się nie da") potrzebna jest centralka (panel radia), ekran, osłona deski rozdzielczej, okablowanie (niby można coś tam dorobić) i antena GPS (nie musi być oryginalna, musi pasować pod gniazdo antenowe, które jest standardowe dla anten GPS).
    Po tym należy postępować tak jak z każdym nowym akcesorium w Giuliettcie czyli kabelek i osiowanie aby sprzęt złapał połączenie po CAN z resztą auta.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Giulietta

Domyślnie

A czy możesz cos powiedzieć na temat montażu radia z wyświetlaczem (po liftingu) czy w ogóle jest taka możliwość???

Użytkownik Rowerzysta Avatar mks
    Mieszka w
    Koszalin
    Auto
    Giulia Veloce '24

Domyślnie

Cytat Napisał maniek2735 Zobacz post
    A czy możesz cos powiedzieć na temat montażu radia z wyświetlaczem (po liftingu) czy w ogóle jest taka możliwość???
    Polift ma inną całą wytłoczkę całej deski rozdzielczej (inny kształt tego panelu przed pasażerem oraz inne położenie przycisków, więc musiałbyś przekładać całą deskę rozdzielczą. Ewentualnie możesz zamontować jakąś navi 2-din, bo są dostępne "ramki" 2-din (razem z całym panelem wpinanym) do przedliftowej deski.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    RZ
    Auto
    Stelvio 2018 Sport TI

Domyślnie

masakra ile razy w tygodniu można odpowiadać na to samo - jest tu jakiś moderator?