Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: Alfa 156 2.5 V6 - czy zna ktoś ten egzemplarz

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie Alfa 156 2.5 V6 - czy zna ktoś ten egzemplarz

Znalazłem taką Alfę - https://www.otomoto.pl/oferta/alfa-r...tml#3fcd7e4bc0

Jeździłem nią, generalnie dobre wrażenie, chciałem się zapytać czy ktoś zna ten ezgemplarz Jedyna rzecz, która mnie zastanowiła to elastyczność - czy któryś ze szczęśliwych posiadaczy Busso może powiedzieć jak auto przyśpiesza na 4 - 5 biegu przy tak 60 - 70 km/h?

Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar krasusek
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 v6 '98

Domyślnie

Hej, nie wiem czy dalej aktualne :p
    Oglądałem tę alfe w styczniu. Szczerze? Dużo wtedy było do roboty. Podłoga zaczyna rdzewieć, wtedy całe tylne zawieszenie było już w strasznie słabym stanie, teraz widzę że coś naprawione. Pytanie czy byle było, czy tak jak trzeba. Końcowy tłumik był do wymiany. Były spore wycieki pod silnikiem, na łączeniu skrzyni i silnika bodajże, ale też spod pokrywy zaworów chyba. Synchronizator 4-ego biegu też do roboty. Wizualnie, coś na progach, na tych łączeniach pojawiają się małe rdzawe naloty, prawe tylne drzwi poobijane ( o tym piszę sprzedający ). Hm, w sumie to chyba było tyle. Chciałem ją brać, bo historia serwisowa wygląda spoko. Polski salon ,przebieg realny. Jeździła przyjemnie, Bose fajnie grało. Ładne wnętrze. Aaa, wpropo wnętrza. Wyświetlacz nie działa jak się nagrzeje ta 'budka' nawiewów. Wracając, chciałem kupić jednak sprzedający nie chciał zejść z ceny. Według mnie woła sobie za dużo, ale liczy że trafi się ktoś kto zobaczy przebieg i weźmie bez zbędnego oglądania auta.
    Życzę powodzenia w poszukaniu v-ki, jeśli jeszcze aktualne. Warto

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Fiat Croma 1.9 JTDm 16V Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał krasusek Zobacz post
    Hej, nie wiem czy dalej aktualne [emoji14]
    Oglądałem tę alfe w styczniu. Szczerze? Dużo wtedy było do roboty. Podłoga zaczyna rdzewieć, wtedy całe tylne zawieszenie było już w strasznie słabym stanie, teraz widzę że coś naprawione. Pytanie czy byle było, czy tak jak trzeba. Końcowy tłumik był do wymiany. Były spore wycieki pod silnikiem, na łączeniu skrzyni i silnika bodajże, ale też spod pokrywy zaworów chyba. Synchronizator 4-ego biegu też do roboty. Wizualnie, coś na progach, na tych łączeniach pojawiają się małe rdzawe naloty, prawe tylne drzwi poobijane ( o tym piszę sprzedający ). Hm, w sumie to chyba było tyle. Chciałem ją brać, bo historia serwisowa wygląda spoko. Polski salon ,przebieg realny. Jeździła przyjemnie, Bose fajnie grało. Ładne wnętrze. Aaa, wpropo wnętrza. Wyświetlacz nie działa jak się nagrzeje ta 'budka' nawiewów. Wracając, chciałem kupić jednak sprzedający nie chciał zejść z ceny. Według mnie woła sobie za dużo, ale liczy że trafi się ktoś kto zobaczy przebieg i weźmie bez zbędnego oglądania auta.
    Życzę powodzenia w poszukaniu v-ki, jeśli jeszcze aktualne. Warto
    Stoi cały czas. Była jeszcze robiona chłodnica (nieszczelność). Zdjęcia są z zeszłego roku więc chyba nie może jej sprzedać. Nic się nie tłukło z tyłu jak ją jeździłem.

Wysłane z mojego SM-J100H przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar krasusek
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.5 v6 '98

Domyślnie

No właśnie widziałem, że zdjęcia stare cały czas.
    O chłodnicy akurat nie wiedziałem. A tył z tego co wiem, po moich oględzinach właściciel wymienił ( w sensie zawieszenie z tyłu :p ), więc pewnie jest już okej. Jak ja jechałem, to tył pływał, nie był stabilny.
    Auto miało szkodę transportową, jeszcze przed sprzedażą ( maska, dach drzwi boczne tylne, ale nie wiem które ), chociaż wykonaną raczej dobrze. Mechanik w Norauto nie był w stanie tego wyciągnąć jakby. Sprzęgło wymienione po 20 tyś. przebiegu na gwarancji. Byłem rozkodować VIN w ASO Alfy. Myślę, że gdyby zszedł z ceną do 10 tyś to może by poszła. Tak będzie mu ciężko.
    Ostatnio edytowane przez krasusek ; 23-03-2017 o 18:58