Witam, mam pytanie.... czy przy korku spustowym od miski olejowej powinna być uszczelka??? bo ostatnio wszedłem do kanału i było mokro wokół niego;/ pozdrawiam![]()
Witam, mam pytanie.... czy przy korku spustowym od miski olejowej powinna być uszczelka??? bo ostatnio wszedłem do kanału i było mokro wokół niego;/ pozdrawiam![]()
Powinna być ! Ja wymieniam za każdym razem. Może być dmuchana albo jednolita miedziana
Zaraziłem się wirusem alfa
Musi tam być podkładka miedziana, tak jak kolega mówi - dmuchana albo zwykła. Koszt jest tak śmieszny, że nie chce mi się wierzyć, że ktoś jej tam nie założył.
A u mnie nie ma podkładkiPowód jest taki, że śruba spustowa jest wyrobiona i przy założonej podkładce słabo się dokręca. Bez podkładki jest elegancko i tylko lekko się "poci" olejem. Wiem, że powinienem wymienić śrubę i założyć podkładkę
.
aha dzieki chlopaki:*:* więc pojade i zrobie zadyme kolesiom no i mojemu tacie bo niedopilnowal;p hehe
Ja ostatnio w serwisie kupiłem oryginalną uszczelką koszt 4 zł ale dość ciekawa na zewnątrz pierścień z metalu a w niego wprasowana gumowa uszczelka, ma być trwalsza niż jednorazówki, zobaczymy za rok.