Witam, mam niepokojący problem. Powyżej 100 km/h samochód zachowuje się bardzo niestabilnie
1. Telepie się kierownica
2. Mam wrażenie jakby przód mi "pływał"
3. Czuje znoszenie, niestabilność
Witam, mam niepokojący problem. Powyżej 100 km/h samochód zachowuje się bardzo niestabilnie
1. Telepie się kierownica
2. Mam wrażenie jakby przód mi "pływał"
3. Czuje znoszenie, niestabilność
Luzy na koncowkach kierowniczych, krzywa felga, za malo powietrza w oponie.. i milion innych. Podnies przod i poruszaj kolem na boki, sprawdź tez czy na kierownicy jestt luz.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Jeeszcze górne wachacze do sprawdzenia, ewentualnie jak jest wysoki profil opony też potrafi wywołać niestabilność.
Zawieszenie wywalone, do wymiany... Nie ma co kombinować i gdybać.
- - - Updated - - -
nie rozumiem co ma profil do niestabilnośći? jedynie może trzeć jak za duży...
- - - Updated - - -
luzy sprawdź przy wylączonym silniku, czy stuka kierownica kręcąc prawo, lewo...
Z oponami chodzi tutaj o polaczenie wysokiego profilu i waskiej opony, efektem jest bujanie auta i odczucie niepewnego prowadzenia.
Raczej nie profil tylko waska felga a szeroka opona . Wtedy auto mogło by sie na tych waskich felgach przesuwać
Mialem.kiedys opony 165 w fiacie marea. Bujalo bardzo i auto plywalo.
No i doszedł jeszcze jeden ciekawy problem, przy ruszaniu telepie mi samochodem, chyba się coś nieźle rozpieprzyło(( jade z tym do mechanika nieabawem
Witaj jak piszesz i reszta tu kolegów to moze być zawieszenie, poduchy silnika i milion innych rzeczy ale jak napisałeś że przy ruszaniu telepie to mogą być przeguby wewnetrzne. Ja mam taki sam objaw i tez myślalem ze zawiecha wywalona a okozało się że to już tak zniszczone są przeguby że przy ruszaniu telepie budą.
orientujesz się jaki to koszt?