Witam
Mam do was takie pytanie - czy przednie zawieszenie a generalnie wózek jest taki sam we wszystkich wersjach silnikowych ?
Mam 1,9TD , czy z benzynki podejdzie mi wózeczek ? Chodzi mi o ten element
KOŁYSKA SANKI WÓZEK ALFA ROMEO 155 93 - 97 (653718373) - Aukcje internetowe Allegro
Rozmawiamy tu o 155.
Wiem ze wahacze są inne do Diesla a inne do benzynowych jednostek .
Kolejna sprawa , czy ktoś tym się zajmował? , bo potrzebuje wiedzieć co trzeba wymienić oprócz samych sanek ( jakieś tuleje , poduchę może ? co należy wymienić jeszcze bo będę miał wszystko rozdziewiczone ) .
No i zależy mi o opisie , jakie są problemy i bardzo mile widziane knify które mogą ułatwić tą wymianę .
Wymieniać będę sam , więc naprawdę proszę o radyw dodatku muszę to zrobić w jeden dzień ( czyli rozebranie , wyczyszczenie , wymalowanie i wsadzenie
)
A na uboczu , moze ktoś ma własnie ten element na handelek ?![]()
![]()
bo jeszcze saneczek nie kupiłem
A teraz troszkę z mej histroii - jakies dwa tygodnie temu pisałem posta odnośnie tylnej belki do AR155 , bo okazała się wygniła wymieniłem i dzisiaj skonczyłem remont tylnego zawieszenia ( całkowita regeneracja itd ) . Dzisiaj wjechałem przodem podlewarowałem go i zawał serca ten element z dołu tzn mozna powiedzieć ze dolnej blachy juz nie ma normalny papier. Więc noo -
pomóżcie bo mi ręce opadają z tym samochodem bo juz go nie naprawiam tylko nazwać juz mozna to RENOWACJĄ auta . ( od wrzesnia stoi na koziołkach i wszystko pokolei robie
)
Z góry dziękuje za odpowiedzii za przeczytanie moich wypocin
WDZ