Witam
mam problem ze miga mi licznik przebiegu i nie działa mp3 i telefon.
Wcześniej paliła mi się lampka poduszki i zgasła.
Czy ktoś coś takiego miał i wie jak to naprawić
Pozdrawiam
Zenek
Witam
mam problem ze miga mi licznik przebiegu i nie działa mp3 i telefon.
Wcześniej paliła mi się lampka poduszki i zgasła.
Czy ktoś coś takiego miał i wie jak to naprawić
Pozdrawiam
Zenek
kol.zenek .. polecam opcje szukaj..ale aby się tu nie wymądrzaći widząc że jesteś naszym nowym kolegom napiszę o co chodzi.Przy każdym załączeniu stacyjki system sprawdza po sieci CAN jakie ma centralki / abs , poduchy, radio itd./.Wszystkie te informacje / co powinno być / są zapisane w Body Komputerze.Jeśli nie może się połączyć z daną centralką wyświetla poprzez miganie licznika że istnieje problem po sieci CAN. Jeśli nie poradzisz sobie z tematem to udaj się do kogoś kto posiada interfejs i będzie w stanie sprawdzić która centralka zgłasza błędy.Temat znany ..wystarczy poczytać niżej .."podobne wątki ". Jeśli nie działa Ci mp3 rozpocznij właśnie od tego modułu .. rzeczy podstawowe np. bezpieczniki ..reset systemu przez odkręcenie na kilka minut klemy. Sprawdź bezpieczniki F51 i F36 ..tu masz schemat.Powodzenia
E3570 INTEGRATED RADIO PHONE (Blue&Me, RadioNAV, AUX socket .pdf
Bardzo dziękuje
Panowie jest jeszcze ciekawiej
dziś pojawiła mi się ikona poduszki powietrznej , wspomagania, esc,oraz hill holder
czy ktoś ma pojęcie o co chodzi??
co tym razem się zepsuło??
Prosze o pomoc
A akumulator to masz kolego sprawny ?
tak czyściłem dziś klemy
samochód normalnie pali i jezdzi
Takie błędy wyskakują często po odłączeniu akumulatora. U mnie też tak było jak mi się radio zawiesiło i musiałem na te 30 minut odłączyć akumulator. Jeśli błędy się pokazały raz i znikły to raczej nie ma się co martwić. Gorzej jak ciągle wyskakuje komunikat o odłączeniu, niedostępności wspomnianych systemów
u mnie zaczeło się miganiem licznika i brakiem mp3 i blueandme
teram ma choinkę
pewnie w aso nie dadzą rady
zenek ... to mogą być objawy akumulatora / za niskie napięcie- sprawdź ładowanie miernikiem /.To może być również objaw złej " masy " na jakimś kablu..luźna klema itd.Czy auto miało jakieś stłuczki .. wymieniał coś ostatnio mechanik ? Może czegoś nie dokręcił.
Jeśli robi się taka choinka moim skromnym zdaniem dzieje się coś z prądami.
ps. sprawdź czy dobrze są dokręcone śrubki na kablach przy bezpiecznikach głównych zaraz przy akumulatorze.
Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 21-06-2017 o 07:48
tak będę musiał to zrobić ale sam miernikiem
Sprawdzę wszystkie bezpieczniki.
Auto od nowości bez kolizyjne.