Potrzebuje zdjąć boczek drzwi a nie wiem co trzeba i gdzie odkręcić. Jak to zrobić żeby nic nie połamać, pomożecie?![]()
Potrzebuje zdjąć boczek drzwi a nie wiem co trzeba i gdzie odkręcić. Jak to zrobić żeby nic nie połamać, pomożecie?![]()
Prześledź temat: 324866-mito-door-panel-removal.html
Są zdjęcia i opis, korzystałem z niego. Nic trudnego.
EDIT: Mam za mało postów, żeby dodawać linki... Jak sobie wkleisz w google tą część linka, którą mi się udało wpisać, to Cię pokieruje do odpowiedniego tematu.![]()
Rozebranie boczku opisane w temacie:
http://www.forum.alfaholicy.org/mito...kow_drzwi.html
Polecam używać wyszukiwarki.
Ja np mam problem bo nie wiem co zrobic by oddzielic klamke od boczka. jak to wyciagnac bo nic o tym nikt nie mowi?
Dziękuję za linki jakoś przegapiłem te tematy. Najwięcej trudności miałem z uchwytem do zamykania drzwi zeby go rozpołowić.
Są tylko 4 śruby. 2x ampul klamka i uchwyt, 2x krzyżak z boku. Trójkąt przy lusterku grzybek na wcisk i w samym boczku 11szt takich spinek lewa prawa dół. Boczek po odkręceniu zaczałem odpinać w górnym rogu tam gdzie zamek, warto opuscic do końca szybe.
Pewnie chodzi Ci o uchwyt do zamykania, bo klamki się nie oddziela. Zdejmuje się osłonę uchwytu żeby dostać się do śruby ampulowej mocującej boczek.
Należy zacząć od górnej części. Odciągnąć tą zewnętrzną połówkę ostrożnie żeby sobie nie powyszczerbiac rantów. Jak już trochę odejdzie to należy pociągnąc do siebie. Nie jest to proste bo ta czesc jest wciśnieta w takie spinki metalowe rozporowe na gorze i na dole. Od dołu nie ciągnij bo jest w tej osłonce plastikowy wypust
Panowie,
Łapcie: https://www.youtube.com/watch?v=YtTuoq8e1_E
U Was te uchwyty też tak skrzypią? Wiem, że problem rozwiązany, ale może się przyda na przyszłość.
Tzn postaram sie opisac jak robie i gdzie sie blokuje:
- zdejmuje uchwyt z raczki do zamykania mam tam dwie sruby (nie pamietam jakie ale bankowo imbusy)
- potem odkrecam srube od klamki
- z boku mam sruby, odkrecam, chyba na dole pod lampka tez sa sruby
- potem odhaczam wszystkie "zatrzaski"
- odczepiam lampke na dole
I TERAZ:
zostaje mi odhaczenie linki klamki. Naprawde nie wiem jak mam to zrobić. Probowalem ja wyciagnac ale ona jest jakos na wcisk czy coś. Boje sie ze cos zepsuje. Zdjecia nie mam ale mam nadzieje ze teraz dobrze wytlumaczylem. Zdjecia niestety nie mam bo kiedys robilem podejscie do wygluszenia drzwi i odpuscilem bo nie wiem jak zdjac![]()