Witam. W mojej MiTo pojawił się problem z mechanizmem podnoszenia szyby (od strony kierowcy). Szyba opuszcza się bez problemu. Kiedy chcę ją podnieść (pociągając przez chwilę za przełącznik, żeby wykonała sama pełny ruch do góry) szyba zatrzymuje się w pewnym momencie (w około 1/3 - 1/2 ruchu) i wraca do pozycji opuszczonej. Możliwie jedynie jest jej całkowite podniesienie poprzez wielokrotnie pociąganie za przełącznik tak, żeby szyba wykonywała krótkie, skokowe ruchy. Rozebrałem boczek drzwi w poszukiwaniu przyczyny - prowadnice nie są zabrudzone, nic nie blokuje mechanizmu. Wszystko należycie przesmarowane. Dodam jeszcze, że wydaje się, jakby silnik strasznie się męczył z wykonywaniem pracy - dla porównania siłownik w prawych drzwiach podnosi szybę szybko i z wigorem. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czyżby elektryczny silniczek tegoż mechanizmu zaczynał żegnać się z życiem? Można dostać gdzieś sam siłownik, czy nie obędzie się bez kupna całego mechanizmu podnoszenia szyby?![]()