Witam próbował ktoś zastosować coś takiego http://evans.diff.pl/evans-automotiv...o-cool-5l.html po przygodzie z pękniętą głowicą poszukuję jakiejś alternatywy żeby nie było powtórki.
Witam próbował ktoś zastosować coś takiego http://evans.diff.pl/evans-automotiv...o-cool-5l.html po przygodzie z pękniętą głowicą poszukuję jakiejś alternatywy żeby nie było powtórki.
Zmiana płynu nic Ci nie da. Tu nie jest winny jest układ chłodzenia ;]
Smak: lekko słodkawy, nietoksyczny jednak nie nadaje się do spożycia
heh pierwszy raz coś takiego czytam
fajną ma specyfikacje tylko trochę drogo, ciekawe czy ktoś to ma zalane do 159
Sama budowa głowicy plus ekologia i często sposób użytkowania auta.
Ekologi już dawno nie mam,przez cztery lata przejechała 20000,zimy nie widziała bo stoi w garażu, jest traktowana jak auto rodzinne do wyjazdów wakacyjnych,jedyna niewiadoma to jak auto było traktowane wcześniej.Na portalach aukcyjnych wszystkie używki wymiecione łącznie z tymi ze 156,166,Lanci i Fiatów po prostu dramat a tak zachwalali te silniki.Chyba spróbuje zalać silnik tym płynem mam nadzieje że nie zaszkodzi.
'' Temperatura krzepnięcia bezwodnych płynów chłodniczych Evans to poniżej -400C''
a myslalem, ze zero bezwgledne to -273,15 Stopnia celsjusza
- - - Updated - - -
Pierwsza sprawa jest takam ze pospawana glowica pradopodobnie nie posluzy Ci zbyt dlugo... tutaj najbezpieczniej nowa wladowac. Ile to auto mialo najechane, ze glowica padla?
Ano dlatego że chciałem i to cała filozofia po za tym co miałem kupić obsmarowywane z każdej strony 3,2 lub 2,2 nie jadące 1,9 dla tego ciężkiego auta silnik 2,4 to najlepsza w/g mnie alternatywa no i pęknięcie głowicy to nie jest normalna usterka którą można zaliczyć do eksploatacyjnych.
- - - Updated - - -
To jest literówka autorowi chodziło o -40 a co do spawania głowic to nie masz racji na co dzień pracuję przy o wiele bardziej obciążonych dieslach i spawane głowice bez problemu dają rady ważne jest kto i jak spawa.
No to jak chciałeś, a nie dotytales o pojawiających sie co jakiś czas przypadkach z głowicami to teraz musisz płacić i modlić się aby dobrze ja zregenerowali bo sam plyn nawet taki za 4 stówy raczej wiele nie zmieni.