Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Problem z kręceniem kierownicą

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar Punciarz
    Mieszka w
    Skarżysko-Kamienna
    Auto
    punto evo

Domyślnie Problem z kręceniem kierownicą

Witajcie, mam problem odnośnie cięższej pracy kierownicy w moim aucie. Wspomaganie city pracuje zdecydowanie gorzej po zakupie auta można było kręcić jednym palcem, a teraz jest to niemożliwe.Po wyłączeniu city kręcenie kierownicą to nie lada wyczyn. Podczas skręcania przy niskiej prędkości wręcz wyrywa się do wyprostowania kół. Kierownica nie blokuje się działa w dwie strony tak samo bez żadnych przycięć lecz zdecydowanie dużo ciężej jakby coś ją trzymało. Posiadał ktoś podobny problem?

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 SW TI 2.0 JTDM

Domyślnie

Cytat Napisał Punciarz Zobacz post
    Witajcie, mam problem odnośnie cięższej pracy kierownicy w moim aucie. Wspomaganie city pracuje zdecydowanie gorzej po zakupie auta można było kręcić jednym palcem, a teraz jest to niemożliwe.Po wyłączeniu city kręcenie kierownicą to nie lada wyczyn. Podczas skręcania przy niskiej prędkości wręcz wyrywa się do wyprostowania kół. Kierownica nie blokuje się działa w dwie strony tak samo bez żadnych przycięć lecz zdecydowanie dużo ciężej jakby coś ją trzymało. Posiadał ktoś podobny problem?
    Objaw z wyrwaniem kierownicy do wyprostowania sugeruje raczej nie problemy ze wspomaganiem tylko ze zbieżnością.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Mito mają zdaje się dość powszechne problemy ze wspomaganiem kierownicy, kiedyś spotkałem na torze na szkoleniu Mito, co chwilę musiał się zatrzymywać , gasić, odczekać i czasem zaskakiwało, ale później w czasie jazdy wysiadało wspomaganie znów plus choinka na desce, wkurzony był bo całe szkolenie na nic. A wcześniej niby to "naprawiało" ASO (gwarancja) . Zdaje się był tu wątek o tym wspomaganiu na forum, szukaj pod "wspomaganie Mito" . Ot, [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo.