W Giuliecie miałem opcje podwójnego ryglowania drzwi - dwukrotne szybkie naciśnięcie przycisku zamykania. Efektem był, brak możliwości otwarcia od wewnątrz.
W Giuli ta opcja również podobno jest.
Czy w waszych modelach jest ta opcja?
W Giuliecie miałem opcje podwójnego ryglowania drzwi - dwukrotne szybkie naciśnięcie przycisku zamykania. Efektem był, brak możliwości otwarcia od wewnątrz.
W Giuli ta opcja również podobno jest.
Czy w waszych modelach jest ta opcja?
Czytałem o niej ale nie próbowałem
A czy da się wyłączyć dźwięk przy włączaniu i wyłączaniu alarmu?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Ale to nie jest funkcja alarmu, to jest funkcja centralnego zamka opisana nawet w instrukcji
- - - Updated - - -
Sprawdziłem u siebie i po kilku kliknięciach ostatecznie blokuje klamkę wewnętrzna. Może dlatego że zamykam z otwartą szybą i alarm mi o tym fakcie sygnalizuje i nie pozwala zamknąć tej blokady za pierwszym razem.
Instrukcja opisuje to dokładnie i podaje, że jest to opcja. Sory, nie chce mi się poprawiać skopiowanego tekstu ale daje się to przeczytać
"URZĄDZENIEPOWERLOCK (zależnieodwyposażenia)
6) Jesttourządzeniebezpieczeństwa,które blokujefunkcjonowanieklamek wewnętrznychsamochoduiprzycisków blokowania/odblokowywaniadrzwi. Zapobiegawtensposóbotwarciudrzwi zwnętrzasamochodu,costanowipewną przeszkodęwraziepróbwłamania(np. poprzezwybicieszyby). Zalecasięwłączaćtourządzenieza każdymrazem,gdypozostawiasię samochódnaparkingu. Uruchamianieurządzenia Urządzenietowłączasięwewszystkich drzwiachpodwukrotnymszybkim naciśnięciunaprzycisk wkluczyku. Owłączeniuurządzeniainformują 3mignięciakierunkowskazów. Urządzenieniewłączysię,jeżeli którekolwiekzdrzwiniesądokładnie zamknięte:matozapobiecsytuacji, wktórejktokolwiekmógłbywejśćdo samochoduipozamknięciuzasobądrzwi pozostałbyzamkniętywjegownętrzu. Wyłączanieurządzenia Urządzeniewyłączasięautomatycznie: wprzypadkuodblokowaniadrzwi (poprzeznaciśnięcieprzycisku wkluczykuzpilotem); poustawieniuwyłącznikazapłonu wpołożeniuON.
"
Witam
Czy jest możliwość zmiany ustawień alarmu np sygnalizacja dźwiękowa, czułość alarmu.
U mnie czasem się sam włącza.
W instrukcji nic na ten temat nie piszą.
U mnie też się często włącza bez potrzeby. Wystarczy że trochę zagrzmi lub popada.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
sprawdziłem - Powerlock działa ;-)
Czułość oraz ton można zmienić w każdym serwisie samochodowym który posiada odpowiednie urządzenie do diagnostyki ( odpowiednio wyedukowany mechanik również ) . Lub samemu, wystarczy AlfaOBD