Witam jestem Albert i od niedawna posiadam 145 mam takie pytanie odnośnie tego samochodu ponieważ samochód zwalnia podczas ruszania ma takiego jak by muła
z góry dzieki za odpowiedź
Pozdrawiam Albert
Witam jestem Albert i od niedawna posiadam 145 mam takie pytanie odnośnie tego samochodu ponieważ samochód zwalnia podczas ruszania ma takiego jak by muła
z góry dzieki za odpowiedź
Pozdrawiam Albert
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 27-06-2009 o 19:49
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
cinas1980 to tak stoje samochodem na parkingu wciskam gas obroty 2500 puszczam sprzegło obroty spadaja na 1200 i rosna spowrotem do 2500 nie szarpie ani nic ale samochód sam zwalnia tak jakbym mu gas puscił
zrozumiałem to tak że obroty rosną a auto po wysprzęgleniu nie jedzie i tak po dogłębnej analizie tego co piszesz stwierdzam iż, być może sprzęgło ci się kończy i się ślizga. zrób tak (ale na swoją i tylko twoją odpowiedzialność)
-odpal silnik
-wrzuć trzeci lub czwarty bieg
-dodaj więcej gazu tak 3-4 tysiące
-zacznij puszczać sprzęgło.
jeżeli wysprzęglisz a auto nie będzie chciało ruszyć a i obroty się utrzymają znaczyć będzie że, masz do wymiany tarczę sprzęgła.
powodzenia
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
cinas1980 ale troszke nie oto chodzi sprzegło działa dobrze to jast tak jak by samochod nie chciał robic zrywa i odcinał dopływ paliwa
ja ostatnio powyciągałem wszystkie kapturki od świec i przeczyściłem je patyczkami do uszu z małą ilością spirytusu po czym na sucho i po tym jak auto mi muliło to od tamtego momentu zauważyłem drobną a wręcz powiem zauważalną poprawę a miałem problem podobny do Ciebie
poddaję sięnie mam pojęcia co by mogło dolegać. może ktoś inny będzie mądrzejszy
![]()
Panowie jest coraz gorzej dzisiaj wyczysciłem swiece jedna była czarna na 4 cylindrze reszta była ok a przewody maja przebicie ogólnie samochod strasznie zaczoł mulic czy to moze byc wina wtryskiwacza pomocy panowie to moja pierwsza fura oprócz poldka i malucha a tymbardziej to jest boxer
Jak masz świece źle dobrane albo są już stare i przewody przebijają to tez tak moze sie dziać. Ale to powinno szarpać.
Albert1991, a sprawdzałeś w jaki stanie masz filtr powietrza, no i czy gdzieś na dolocie rura nie pękła i nie łapie "lewego" powietrza ???