Witam wszystkich jestem laikiem proszę o wyrozumiałość... Mam ale 156 jtd 1.9 2001 rok.. chce wymienić tarcze z przodu mam wentylowane czy mogę założyć pełne i jaka to różnica dziękuję za odpowiedzi
Witam wszystkich jestem laikiem proszę o wyrozumiałość... Mam ale 156 jtd 1.9 2001 rok.. chce wymienić tarcze z przodu mam wentylowane czy mogę założyć pełne i jaka to różnica dziękuję za odpowiedzi
Nie, nie możesz.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
Zacisk i jarzmo nie pasują.
Grubości tarcz różnią się dwukrotnie.
Poza tym, niewentylowane to były kiedyś w samochodach, które miały 60KM i ważyły 800kg... Przy masie 156 masz hamulce ugotowane po jednym hamowaniu ze 120km/h. Trzeba było Alfy nie kupować, jak takie pomysły są![]()
gratuluje myslenia, ze tarcze pelne nie hamujahamuja tak samo jak wentylowane, bzdura jest tez ze raz zahamujesz ze 120 jak to kolega wyzej powiedzial i jest lipa, tarcze lite sa bardziej podatne na spadek efektywnosci - powodowane jest to wysoka temperatura - jadac spokojnie po miescie i tak nie eksploatujesz tarcz do granic mozliwosci tak ze dla zwyklego szaraka jezdzacego "przepisowo" roznicy nie bedzie...
Co do modyfikacji, to zakladaj takie jak producent nakazal i nie kombinuj bo taka oszczednosc mija sie z celem (nie wiem jak sie to ma do zaciskow bo jak trzeba wymieniac zaciski to moze byc nawet drozej niz taniej), zestaw klocki + tarcze went na przod z mikody kosztuje ok 250zl to duzo wedlug ciebie? roznica miedzy went a nie normalnymi to ok 20zl tak ze prosze cie... no chyba ze myslisz o chinczykach za 30zl/szt to powodzenia wyrzucenia kasy w bloto, w tedy hamowanie ze 120 tak ze dwa razy i tarcza krzywa![]()
Ostatnio edytowane przez przemo832 ; 30-04-2018 o 11:33
Oczywiście, że jeżdżąc normalnie po mieście nie poczujesz różnicy. Ale Panowie, nie zawsze jeździmy grzecznie. Hamulce w 156 są i tak względnie słabe. Wolałbym nie latać np po okolicach Zakopanego z tarczami zmienionymi z wentylowanych na pełne.
Tak, to przesada z tym jednym hamowaniem ze 120, ale przy jakichś chińczykach to niewykluczone
Poza tym jadąc pięknymi, polskimi autostradami ZAWSZE znajdzie się ktoś, kto postanowi wyjechać Ci przed maskę i wyprzedzić tira z prędkością 100km/hna heblu nie warto oszczędzać--> o to głównie mi chodziło i z tym się chyba zgodzicie?
![]()
156 ma słabe hamulce? Chyba że masz klocki i tarcze po
30 złotych. Lite tarcze w 156 1,6 i 1,8 (z początku produkcji) na pewno nie są lepsze od
Wentylowanych ale nie są obliczone na dwa hamowania.Spokojne dają rade w górzystym
terenie.Wiec nie fantazjuj Kolego.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.
hamulce w 156 sa slabe?! hamulce ogolnie w alfach sa zylety - no chyba ze kupujesz najtansza chinszczyzne z allegro, mam porownanie do paru marek mercedes, vag, psa i wedlug mnie w 156-tce hamulce sa zylety! na codzien uzytkuje 156 oraz c200 kompressorek sport i alfa nie odstaje z hamulcami, w rodzinie focus, 307, ibiza, leon i passerati - gorzej hamuja (no moze passerati porownywalnie bo ma TeDeI)...
//Edit:
https://www.youtube.com/watch?v=FTsr...tu.be&t=16m48s
Ostatnio edytowane przez przemo832 ; 01-05-2018 o 08:38
Ostatnio zmieniałem komplet na Mikodę GT+ klocki Mikoda, zrobiłem na tym ~800km i nie narzekam, zatrzymuje mnie zawsze. Nie mówie, że są złe, ale mam czasami okazję pojeździć Mondeo 3 (300mm z przodu) i wygląda to troszkę lepiej. Z VAGiem mam tylko kontakt z Leonem II, który ma spowalniacze, a nie hamulce, no ale jest kompaktem, dlatego nie porównuję.
Może i faktycznie przesadzam.. Ale wiadomo, że w miarę jedzenia apetyt rośnie i zawsze chce się trochę lepsze te hebelki i te kilka koni więcej.
Edit:
Chrisa znam, ten film widziałem. Po prostu uważam, że zawsze mogłoby być lepiej. Ale odniosłem 156 tylko do Mondeo.
Ostatnio edytowane przez AdamKarlino ; 01-05-2018 o 18:54
Tylko, że Mikoda to niestety ładnie wyglądające gó***o.
Miałem to i szybko się tego pozbyłem.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka