Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: 156 sw 1.9 jtd

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie 156 sw 1.9 jtd

Witajcie,

Mam mały problem. Kupiłem 156-ke z 1.9 JTD.
    Silnikowo wszystko super. Auto ładnie odpala, nie kopci, spalanie malutkie, oleju nie bierze. Tutaj w porządku. Niestety pio przejechaniu około 600km zaczęły sie problemy z biegami. Któregoś razu przyjechałem gdzi emiałem przyjechać, i rano nie mogłem już wbić wstecznego. Trzeba było "użyć siły". Podobnie jest z jedynką. Skrzynia na sucho działa precyzyjnie, bieg jak już wejdzie to jest wszystko ok. Pedał sprzęgła jest natomiast dziwny. XCięzko chodzi, a sprzęgło ciągnie. Jak wrzucę bieg na wyłączonym silniku to odpalając auto wyraźnie ciągnie do przodu. Czyli sprzęgło ciągnie. mam fakturę na zakup sprzęgła jako dowód, ze było wymieniane. Gość raczej poczciwina niż kombinator... Zanim wydam kupę kasy na zdjęcie skrzyni etc chciałbym zasięgnąć waszej opinii. Mam swój typ co to może być, ale chciałbym Was poprosić o opinię.

Z góry dzięki
    Majkelo

Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomasz_
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    AR 156 Sportwagon 1.9 150 KM "GQ"

Domyślnie

No chyba nie wysprzęgla do końca co?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Odkrywcze
    Sprzęgło jest ok, skrzynia też. To wie na 100%. Problemem jest - chyba - sprężyna powrotna. Jak odciągnąłem pedał sprzęgła do góry to problem ustąpił.
    Pytanie czy profilaktycznie powinienem wymienić ten wysprzęglik i tą sprężynę...

Uprawnienia