Witam
Mam problem z swoim szyberdachem. Gdy otwieram go to fajnie elegancko śmiga ale gdy chce go ustawić w pozycji do góry czyli lekko uchylny to odmawia współpracy.
Czego to może być przyczyna i co zrobić aby znów wszystko elegancko śmigało
Witam
Mam problem z swoim szyberdachem. Gdy otwieram go to fajnie elegancko śmiga ale gdy chce go ustawić w pozycji do góry czyli lekko uchylny to odmawia współpracy.
Czego to może być przyczyna i co zrobić aby znów wszystko elegancko śmigało
Ja mam bardzo podobny problem w swojej 155. Gdy chcę otworzyć dach wszystko spoko, ale żeby go zamknąć trzeba być naprawdę cierpliwy. Raz działa bez zarzutu a za chwilę w ogóle nie reaguje.
rdza zaatakowała mechanizm najlepiej było by zdemontować i wyczyscić tylko trzeba mieć czas trzeba wszystkie plastyki odkreci by zdjac podsufitke i dostac sie do szyberdachu wiem bo ja zdemontowalem i zreperowalem
Czas to ja mam tylko mógłbyś w skrócie wytłumaczyć jak się zabrać za demontaż całej podsufitki? I czy trzeba jakieś specjalne śrubokręty do tego?
dobry srubokret krzyzak 10klucz i plaski srubokret te dwa kolki na podsufitce co sa dwa odkrecane sa musisz odkrecic boczki z tylu polke ,plastyki co okienka sa uchwyty na reke przy podsufitce tylni plastyk ten przy suficie od strony srodka sie jeden wypina drugi ma srubki, plastyki na slupkach przednich odkrecic sruby pod zaslepkami i wyjac plastyki potem masz na srodku swiatelko i otwieranie szyberdachu wypiac plastyk odkrecic silniczek i obodowe plastykowa ,z tylu beda jeszcze z 3-5 kolkow co trzyma podsufitke lub sruby,potem torx zeby szybe odkrecic od szyber dachu sa po plastykami jak uchylisz szyber z kazdego boku 3szt,i potem 10klucz i caly szyber wyjmiesz,kazda zecz co odkrecasz zobacz czy wszystkie srubki odkreciles
no niewiem inaczej nic nie zrobisz i do smarowania uzyj smar silikonowy
do silnika dostałem się poprzez tą kratkę z lampkami odkręciłem wyczyściłem i nic ale dziś jechałem trochę dłużej przy otwartym dachu parę kropel mi kapło z niego, pewnie trochę go przedmuchało i pod domem nagle mi zaskoczył do góry
Tam sa dwie linki cięgna.Musisz je rozruszać albo jakoś tam nasmarować smarem silikonowym.
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 14-07-2009 o 20:06