Ostatnio edytowane przez gwynebleid ; 17-08-2018 o 11:40
Jak lampa nie uszkodzona i w środku nic nie poszło bo z wierzchu widac tylko zderzak to do 5k spokojnie. Tu z tego co widze chyba najdroższe to będzie spryskiwacz do xenonu ale do 5k za całość moim zdaniem spokojnie da radę. Poduchy nie poszły.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Raczej nie.. tam jest duza chlodnica ale bardziej na srodku I ona jest troche cofnieta do srodka. Jak dla mnie to male uszkodzenie wyglada. Przydalyby sie fotki od spodu I od strong silnika ale ja tam nie kojarze zeby bylo cos wiecej zawsze moge zrobic fotki jak to u mnie wygląda w całości.
Dla mnie wygląda na spryskiwacz, lampa (skoro mowisz ze peknieta) no i zderzak.
Lapka pewnie tak jak piszesz +5k bo one drogie są ponoc..
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Lampa przecież cała popękana, widać na zdjęciu.
Z tego co widzę jest podobnie jak w Giulii, czyli lampa zachodzi na chłodnicę rogiem. Drugim rogiem na błotnik. Więc jak dostaje bęcki to wpada do środka (wygląda na to, że uchwyty są złamane, bo lampa patrzy w dół) i zewnętrznym rogiem wygina błotnik (zobacz szparę między błotnikiem a maską) a wewnętrznym rogiem wbija się w osłonę chłodnic. Dodatkowo uderzenie jest po stronie radaru, trzeba sprawdzić czy działa bo jak nie to może być jeszcze bardziej kosztowna sprawa.
Krótko mówiąc bez oględzin po zdjęciu zderzaka niewiele da się powiedzieć, może być to 10k a może być 20k+. Sama lampa używana to 3000zł.
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
do giulii lampa przednia podobno 6k netto - tak slyszalem przy okazji w serwisie
Na pierwszym zdjęciu jest mega szpara między maską i błotnikiem, po stronie uderzenia. Tam coś jeszcze się "cofnęło"...
Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL
Bełkot. Uderzenie ok. 100% przodem kompaktu w 100% tyłu Passat, poniżej 30km/h. Poduszki oczywiście nie odpaliły. Kompakt salonowy, nie złom z ćwiartek. Z zewnątrz - ok. 1-2mm przód cofnięty względem maski, ZERO uszkodzeń plastików. W środku - wzmocnienie zderzaka i strefy zgniotu do wymiany, ułamane zaczepy reflektorów. Chłodnice całe.
Moja dokładna wycena uporządkowania tego czegoś ze zdjęć - od 10kPLN do 100kPLN.
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C