wiecie czy każde Stelvio lub Giulia ma hardware zainstalowany? Czy to jest tylko brak software, że nie działa dotyk na touchpad?
https://youtu.be/8M5MHAX0VTM?t=4m
wiecie czy każde Stelvio lub Giulia ma hardware zainstalowany? Czy to jest tylko brak software, że nie działa dotyk na touchpad?
https://youtu.be/8M5MHAX0VTM?t=4m
afaik *tylko* wersje amerykańskie.
Niketore z 2017 i 2018 roku maja hardware ale Alfa zrezygnowala calkowicie z Softu plus 2019 w ogole nie bedzie mial montowanego hard.
Swoja droga ten joystick tez wam się tak rysuje?
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez azar ; 05-09-2018 o 21:56
Własne: 147->146->156->159->159->Giulietta->Giulia Super->Giulia Veloce
Jaram się, że jeździłem147 GTA, 156 GTA, Brera Ti, 159 SW Ti, Mito Veloce, Giulietta Veloce, 4C
Jaram się, że siedziałem: Prototyp 8C
pokrętło w mojej jest totalnie tandetne, luźne i skrzypi. dzisiaj oglądałem Stelvio Q w salonie, wyprodukowane kilka tygodni po mojej, chyba w maju 2018, i tam pokrętło jest dużo lepszej jakości.
co do touchpada, to w MESie są ustawienia żeby to aktywować, tylko pewnie nie każda wersja ma pokrętło w to wyposażone, a druga sprawa obency firmware infotainmentu może tego nie obsługiwać. żeby nie to że auto jest na gwarancji, to bym już choćby z ciekawości ominął Security Gateway i pobawił się MESem, albo i próbował wymienić to pokrętło na takie z touchpadem
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Ciekawe, u mnie pokrętło jest w 100% solidne i nic nie skrzypi. Widać jakiś problem z QA podwykonawców...
Giulia Veloce Misano Blue 2.0 TB
159 Sportwagon Q-Tronic '06 Nero Oceano była
W mnie pokrętło jest również bardzo solidne, nic nie skrzypi.