Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: po zakupie używanego

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.4 TCT (2015), Stelvio FE

Domyślnie po zakupie używanego

Jestem świeżo po zakupie Stelvio i mam kilka pytań:
    1. Co znajduje się w bagażniku?
    Mam zestaw naprawczy, książkę, trójkąt, hol, śrubokręt. Nie mam apteczki, gaśnicy i czegoś jeszcze bo są puste miejsca w styropianie. Prosiłbym o sprawdzenie.
    1a. Czy jest już jakiś zestaw z kołem dojazdowym, lewarkiem, kluczem i styropianem, żeby to wszystko ładnie wyglądało?
    2. Co jest pod maskowaniem z prawej strony u góry w bagażniku?
    3. Mam zabrudzone reflektory przednie od wewnątrz - dużo jakiegoś pyłu - zgłaszać to gwarancyjnie?
    4. Kwalifikuję się do akcji serwisowej uszczelnienia komputera - dowolne ASO czy szukać dobrego?
    4a. Jeśli szukać dobrego, to gdzie na Śląsku i w okolicach? Polecono mi kiedyś Automobile Torino w Krakowie, odradza się tu na forum Ganinex w Katowicach, fiata w BB i de facto wszystko się odradza
    5. Czy są belki na Stelvio z dachem panoramicznym?

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał gwynebleid Zobacz post
    Jestem świeżo po zakupie Stelvio i mam kilka pytań:
    1. Co znajduje się w bagażniku?
    Mam zestaw naprawczy, książkę, trójkąt, hol, śrubokręt. Nie mam apteczki, gaśnicy i czegoś jeszcze bo są puste miejsca w styropianie. Prosiłbym o sprawdzenie.
    1a. Czy jest już jakiś zestaw z kołem dojazdowym, lewarkiem, kluczem i styropianem, żeby to wszystko ładnie wyglądało?
    2. Co jest pod maskowaniem z prawej strony u góry w bagażniku?
    3. Mam zabrudzone reflektory przednie od wewnątrz - dużo jakiegoś pyłu - zgłaszać to gwarancyjnie?
    4. Kwalifikuję się do akcji serwisowej uszczelnienia komputera - dowolne ASO czy szukać dobrego?
    4a. Jeśli szukać dobrego, to gdzie na Śląsku i w okolicach? Polecono mi kiedyś Automobile Torino w Krakowie, odradza się tu na forum Ganinex w Katowicach, fiata w BB i de facto wszystko się odradza
    5. Czy są belki na Stelvio z dachem panoramicznym?
    Ad 4. Jest watek na forum. Akcja 8223 sa zdjęcia i opinie o serwisach.

Ad 5. A jaka wersje Stelvio masz? Z tego co gdzies czytałem jest opcja żeby zamontować bagażnik dachowy bez relingow ale nie jest to rozwiązanie najlepsze tu raczej szklany dach nie bedzie mial znaczenia. Coś takiego jak np. "Whispbar trough alfa romeo stelvio bez relingow"

Co do tego co powinno byc to proponuje ogłoszenia dotyczące stockowych wersji Stelvio na trronie Alfa Romeo - tam z tego co pamietam jest wszystko wymienione bo zalezy od wersji - np. ja np mam kolo dojazdowe (Ale mogę się mylic czy tam to jest wymienione, teraz z glowy dokladnie nie pamiętam co mam ale apteczka trójkąt i gaśnice raczej tak)

Ad 3. Ja bym zgłosił

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez niegowic ; 27-09-2018 o 05:11

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

ad 3. To nie pył. To wypiaskowanie z zewnątrz. Mam to samo w Giulii. Faktycznie wygląda to jak drobniutki pyłek wewnątrz, ale nim nie jest. To uszkodzenia od zewnątrz. Zgłaszane w ASO w Bielsku-B. Auto na gwarancji jeszcze. Odpowiedz ustna: "nie podlega gwarancji". Niestety z takiego g* plastiku zrobione są reflektory. Temat zgłosiłem w TESEO juz w kwietniu, oczywiście ponawiany kilka razy. Ostatni raz 3 tyg temu. Zgłoszenie przyjęte i ticket otwarty. Żadnej odpowiedzi z uzasadnieniem na piśmie na jaką liczę z ich strony do tej pory, chociażby takiej "nie podlega gwarancji, bo ...". Na pewno sprobuj to zgłosić. Moze im większy "szum" sie koło tego tematu zrobi to w końcu ktoś sie zainteresuje. Choć bardzo w to wątpie

pozdrawiam

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał SFilip Zobacz post
    ad 3. To nie pył. To wypiaskowanie z zewnątrz. Mam to samo w Giulii. Faktycznie wygląda to jak drobniutki pyłek wewnątrz, ale nim nie jest. To uszkodzenia od zewnątrz. Zgłaszane w ASO w Bielsku-B.
    A jak ASO w BB się według ciebie nadaje do przeglądów i innych napraw?

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Alfa Romeo Giulia 2.0T

Domyślnie

A jak ASO w BB się według ciebie nadaje do przeglądów i innych napraw?
    Ja póki co nie miałem żadnych problemów, mam "swojego" mechanika, wszystko jak najbardziej ok (byłem 2x, wymiana oleju i przegląd). Bawi mnie zawsze, gdy wybije godzina 18, wtedy punktualnie wszyscy wszystko rzucają i biegną "coś zjeść"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

ad 3. To nie pył. To wypiaskowanie z zewnątrz. Mam to samo w Giulii. Faktycznie wygląda to jak drobniutki pyłek wewnątrz, ale nim nie jest. To uszkodzenia od zewnątrz. Zgłaszane w ASO w Bielsku-B. Auto na gwarancji jeszcze. Odpowiedz ustna: "nie podlega gwarancji". Niestety z takiego g* plastiku zrobione są reflektory. Temat zgłosiłem w TESEO juz w kwietniu, oczywiście ponawiany kilka razy. Ostatni raz 3 tyg temu. Zgłoszenie przyjęte i ticket otwarty. Żadnej odpowiedzi z uzasadnieniem na piśmie na jaką liczę z ich strony do tej pory, chociażby takiej "nie podlega gwarancji, bo ...". Na pewno sprobuj to zgłosić. Moze im większy "szum" sie koło tego tematu zrobi to w końcu ktoś sie zainteresuje. Choć bardzo w to wątpie

pozdrawiam
    Na razie to nie mamy ani Twojego zdjęcia dokładnego ani kolega nie dołączył swojego. Na dobrą sprawę nie wiemy jak to wygląda i nie wiemy czy to ta sama przypadłość...

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Na razie to nie mamy ani Twojego zdjęcia dokładnego ani kolega nie dołączył swojego. Na dobrą sprawę nie wiemy jak to wygląda i nie wiemy czy to ta sama przypadłość...
    zdjęcie już jakiś czas temu wstawiałem pod podobnym tematem i jest ono na forum. Ale jakoś specjalnie nikt się tym nie zainteresował.
    Prosze bardzo wstawiam ponownie ...
    Auto z przebiegiem 60kkm

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3271.jpg
Wyświetleń:	16
Rozmiar:	69.6 KB
ID:	250824

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3270.jpg
Wyświetleń:	13
Rozmiar:	69.9 KB
ID:	250827
    Ostatnio edytowane przez SFilip ; 27-09-2018 o 17:33

Użytkownik Świeżak
    Auto

Domyślnie

Auto z przebiegiem 60kkm
    Tak to u mnie wygląda, tylko jeszcze nie tak źle. Jakieś opcje polerowania z zewnątrz rozważałeś? Przydałoby się to też jakoś zabezpieczyć.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Tak to u mnie wygląda, tylko jeszcze nie tak źle. Jakieś opcje polerowania z zewnątrz rozważałeś? Przydałoby się to też jakoś zabezpieczyć.
    Samo polerowanie nie pomaga. Probowałem, bo mam akurat taką możliwość skorzystania z profesjonalnego sprzętu i materiałów lakierniczych. Wypadałoby zmatować wszystko, wypolerować i pokryć lakierem. Ale dopoki temat w ASO otwarty i auto na gwarancji nie ruszam tego. A o zabezpieczeniu mogłem myśleć jak auto było nowe. Jak na razie nie poddaje się w staraniach o odpowiedź z ASO co z tym robimy czy po prostu jak do tej pory "Pana w d* mamy".

Użytkownik Rowerzysta Avatar Peterr
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Stelvio 280 KM

Domyślnie

A jam można zabezpieczyć klosze reflektorów ?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk