Czytam w testach ktoś to ma w waszych autach jakaś opinia itp.
Czytam w testach ktoś to ma w waszych autach jakaś opinia itp.
Ja jestem zachwycony. Znacząca poprawa w wychylaniu karoserii i czuciu asfaltu.
Używam głównie:
- Na autostradach obfitujacych w zakręty przy predkosciach 160+ km/h
- drogach typu Zakopianka
- Alpy i inne góry.
Perfect połączenie z łopatami.
Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka
Powiedz jest jakiś przycisk specjalny zamawiałeś jako opcje itp po czym poznać w swoim aucie nie kupionym jako nówka.
W przełączniku DNA w środku przycisk z symbolem amortyzatora.
Zawieszenie w trybie soft i hard
Czlowiek uczy sie po fakcie..............
cholera tez moglem to domówić...
Szlo to w pakiecie Performance z dyfrem LSD.
Elektronika nie dławi mocy na wyjściu z zakrętów na mokrym czy śniegu. Stelvio na takiej drodze przyspiesza do 100 pewnie poniżej 10s
Tym przyciskiem można tylko i wyłącznie zmiękczyć zawieszenie. Ono się automatycznie utwardza w trybach dynamicznych.
Przejechałem z tym kilka km i po utwardzeniu praca zawieszenia przypominał mi jazdę autem ze sprężynami progresywnymi tzn. było dość twardo i jak na moje lata dość męczące na codzień. Ale sprawiało dużo frajdy np. w zakrętach na szybkich niedziurawych drogach. W codziennym użytkowaniu włączałem jednak SOFT czyli zmiękczałem.
No tak czyli bez tego trybu standardowo mamy twarde zawieszenie bez możliwości zmiękczania. Opcja spoko ale nie koniecznie must have jak dla mnie. Ja mam Stelvio FE bez tej opcji i jedyne co mogę narzekać to na kostce brukowej ze mogłoby być mniej drgań przenoszonych do srodka. W normalnej jezdzie jest jak dla mnie okA przy dynamicznej jezdzie I niespodziewanej nierówności jak np.czasem zdarzają się na autostradach to twarde zawieszenie robi super robote, moim zdaniem ten tryb soft ma sens jak ktoś jezdzi sporo po mieście i nie równych drogach. Nie mam porównania na jezdzie w zmiekczonym trybie ale do jego braku juz przywyklem (zresztą wiekszosc przebiegu poza miastem i autostrada I rzadko zdarza się że po kostce musze jechać) chyba bardziej mi brakuje adaptacyjnego tempomatu, chociaż na tyle co jezdze to i tak w sumie cieszę się że w końcu mam okazję sobie pojeździć
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez niegowic ; 16-12-2018 o 18:58