Ja w tytule jak wybić ten zrypany sworzeń który znajduje sie w przednim wahaczu????
Kupiłem nowy wachacz wszystko rozkręciłem tylko mnie ten sworzeń powstrzymuje od dalszej wymiany.
Zna ktoś złoty sposób ??
pozdro
Ja w tytule jak wybić ten zrypany sworzeń który znajduje sie w przednim wahaczu????
Kupiłem nowy wachacz wszystko rozkręciłem tylko mnie ten sworzeń powstrzymuje od dalszej wymiany.
Zna ktoś złoty sposób ??
pozdro
obetnij śrubę jeśli nie chce się odkręcić a jeśli nie idzie tylko tego wybyć to musisz wykombinować ściągacz lub ciężki młotek zalać dobrze WD40 lub innym środkiem tego typu, zostawić żeby "przegryzło" i tłuc ile wlezie![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
śróba sie odkręciła
Ale według mnie nie ma tem podejścia zeby wkroczyć z młotkiem
Moze dasz mi dokłedne namiary w co mam walic??![]()
Ja wybijałem ten sworzeń za pomocą łapki, dobrze się zaparłem i zawsze odpuszcza. Kilka razy z kilku stron i wychodzi.
jeszcze sprobuj troche rozbic to mocowanie sworznia jakims srubokretem czy dlutkiem. Robilem to kilkakrotnie i pomaga![]()
Podobno Henry Ford zdejmował z głowy kapelusz, kiedy mijała go Alfa Romeo, a Enzo Ferrari w dniu, kiedy pokonał Alfę, płakał jak dziecko.
Dzieki Panowie udało mi sie wymienić w końcu ten wachacz
Jeszcze jedno pytanie musze teraz jechac na ustawianie zbieżniści i na geometrie kół???
Pozdro
U mnie po wymianie wahaczy trzeba było ustawiać zbieżność, mimo, że nie ruszałem końcówek, Był to dosyć spory kont, więc lepiej jedź na geometrie.