Po wymianie wtrysku moja Bella pali tylko na 3 cylindy.wygląda na to że nowy wtrysk nie podaje paliwa?moje pytanie brzmi czy potrzebne jest kodowanie wtryskiwaczy?jeśli tak to jak to zrobić?
Po wymianie wtrysku moja Bella pali tylko na 3 cylindy.wygląda na to że nowy wtrysk nie podaje paliwa?moje pytanie brzmi czy potrzebne jest kodowanie wtryskiwaczy?jeśli tak to jak to zrobić?
Bez kodowania powinno pracować od razu a z kodowaniem bardziej optymalnie. Oczywiście dotyczy to tylko JTD. W benzynie od strzała ma pracować.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
Kodowanie jest potrzebne ale wtrysk nawet jak nie jest zakodowany to i tak powinien podawać paliwo [emoji3] kodowanie daje tylko to że wtrysk podaje odpowiednią dawkę a bez tego też pracuje
Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka
Komputer pokazuje blad P270 a ma iskre a po odlaczeniu cewki nic sie nie zmienia.mam wrazenie że na chwile sie włacza a zaraz potdm sie znów odłacza ten 4 wtrysk
Ostatnio edytowane przez Alfaholiczka ; 08-02-2019 o 20:42
2.0 JTS z 2003 roku.benzyna
Wymiana przeprowadzona i wtryski pięknie działaja.Komputer nie pokazuje żadnych błedów a Bella nadal kopci (co prawda już mniej) na szaro i śmierdzi spalinami [emoji20]
Wysłane z mojego Tapatalka