Zakupiłem amor od wersji tylnonapędowej ja mam 4x4 gość jak to handlarz to samo nie przejmuj sie. W eperze po numerach są do tego i do tego ktoś ma doświadczenie w tej materii.
Zakupiłem amor od wersji tylnonapędowej ja mam 4x4 gość jak to handlarz to samo nie przejmuj sie. W eperze po numerach są do tego i do tego ktoś ma doświadczenie w tej materii.
A czy przypadkiem 4x4 nie jest wyżej zawieszona więc skok amortyzatora jest inny?
Niestety stwierdzilem to tylko "organoleptycznie", kiedy obie wersje staly obok siebie przed salonem.
Veloce jest wyżej zawieszona o 14mm z powodu napędu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z lewej Veloce, po prawej Super.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Poproszę o poradę.
Wylał mi się tylny prawy amortyzator aktywny, dosłownie plama pod autem.
Auto RWD, Przebieg 90000, bez wpadnięcia w dziurę.
Jedyne co, to auto kilka dni wcześniej podniesione na zmianę kół.
Wg EPER do RWD jest inny amor (nry 50544500/50549971) niż do 4x4 (50549970).
W necie nowe są po 4500 i jeden po 1500, ale do 4x4.
Z używkami do RWD też słabo.
Praktycznie nie ma.
Czy faktycznie one się różnią na tyle długością/tłumieniem, że nie można ich stosować zamiennie?
Pozostaje zamówienie w ASO za 4500?
Szukałem też na zagranicznych forach i portalach i wygląda na to, że nie ma żadnych zamienników.