Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Alfa 147 1.6 TS nierówna praca silnika

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 147

Unhappy Alfa 147 1.6 TS nierówna praca silnika

Witajcie,
    Mam problem z moją Alfą. Ni stąd ni z owąd podczas jazdy gdy zatrzymałam się na kolejnych światłach zaczął mi nierówno pracować silnik i minimalnie falować obroty. Dzieje się tak tylko na postoju, podczas jazdy ogólnie nie odczuwam żadnych innych niedogodnień - jedynie przy niskich obrotach np. przy ruszaniu lub zwalnianiu silnik zdaje się czasami lekko dławić.
    Po wizycie u mechanika wymienili świece - bo taki błąd wyskoczył z komputera - jednak to wsumie na niewiele się zdało Silnik nadal nierówno chodzi. Przez kilka sekund po odpaleniu auta jest ok -a za chwilę zaczyna się nierówna praca plus przy zimnym silniku na postoju na luzie czasami zdaje się jakby dławić.
    Czy ktoś z was miał ten sam problem ? Mam Gaz i Benzynę - jednak objawy są niezależnie od tego na czym "jeżdże".
    Mój dobry mechanik nie ma pomysłu co dalej - a nie chce mnie narażać na niepotrzebne wymiany.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,Fiat Tipo 1.4 T JET 2017

Domyślnie

Nie obraź się ale radziłbym zmienić mechanika. Jak potrzebujesz pomocy to napisz jaki silnik, jaki był błąd na kompie. Jeżeli jest problem z praca na jednym cylindrze to nalezy zacząć od sprawdzenia cewek, przewodów. Jak ok to póżniej kompresja i po jej wynikach już będzie wiadomo czy silnik mechanicznie jest ok czy nie, jak ok to trzeba szukać dalej w elektryce. Takie zabiegi nie kosztują dużo a jak to Twój dobry mechanik to powinien w gratisie to zrobić.
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6