Panie i Panowie ogłoszona akcja serwisowa AR.
Problem dotyczy Cruise Control, Belle same hamują, przyspieszają w pewnych warunkach drogowych... trzeba update'ować soft.
Dotyczy 60 tys szt. na świecie a 574 sztuk Belli w Polsce...
Panie i Panowie ogłoszona akcja serwisowa AR.
Problem dotyczy Cruise Control, Belle same hamują, przyspieszają w pewnych warunkach drogowych... trzeba update'ować soft.
Dotyczy 60 tys szt. na świecie a 574 sztuk Belli w Polsce...
No co zrobisz, jak nic nie zrobisz
Ja co prawda nie zauważyłem, ale może nie było spełnionych tych warunków, ale to akcja przywoławcza, czy po prostu warsztatowa? A skąd to info?
kampania 8238, updatują moduł BSM (ABS/ESP itp) do wersji firmwaru 8541. Dla starszych aut, procedura bardziej skomplikowana, trzyetapowa, update do jednego (nie pamiętam z głowy), reset konfigu auta, update to drugiego (8401), potem update do właściwego (8541). po drodze jeszcze jakieś kalibracjie itp.
Problem nie dotyczy Cruse Control, tylko Adaptive Cruise Control - czyli tylko mała częśc aut z aktywnym tempomatem.
Ja dzisiaj byłem w ASO na przeglądzie i updatech (auto bez ACC) i nie wyskoczył mi ten update (a mam fw 8401), choć były inne updaty (jeden nie wgrywał się, tzn wgrywał, niby z powodzeniem ale ciągle był niewgrany), nie wiem może nie wyskoczył bo nie mam ACC (możliwe, bo po co) albo dlatego że nie wgrał się jeden z innych updatów (LBSS)
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.