[159] Prośba o identyfikację wiązki w okolicy zderzaka przedniego AR 159 2.0 JTDm

• Autor wątku Autor wątku NaY
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

NaY

Użytkownik
Auto
AR
Prośba o identyfikację wiązki w okolicy zderzaka przedniego AR 159 2.0 JTDm
IMG_20190321_132229.jpgIMG_20190321_132225.jpgIMG_20190321_132215.jpgIMG_20190321_132211.jpg

Znalazłem po naprawie/demontażu przedniego zderzaka i chłodnic luźny niepodłączony przewód odchodzący z szerszej wiązki. W karbowanym peszelu są 2 przewody: ciemnofioletowy i biały.

Silnik 2.0 JTDm

Ja nie mam tego przewodu i nie mam xenonów, może to od spryskiwacza świateł ? Próbuj tego tropu..
Oddaj to na reklamację , chłodnice nie siedzą na "swoim miejscu"

Ostatnia edycja:
Może od czujnika poziomu płynu do spryskiwaczy. Chyba bez xenonów tego nie ma. Pojawia ci się komunikat o niskim poziomie płynu?

Zerknę u siebie jak będę przy samochodzie.

Też obstawiam złączkę do czujnika poziomu płynu spryskiwaczy, u mnie brak czujnika, a wiązka jest. Mam wersję po lificie i brak xenonów wiązka powinna być schowana oryginalnie za nadkolem.

Jest to przewód od zamka maski, zamek z czujnikiem występuje tylko w wersji z fabrycznym alarmem. Zapewne twoje auto go nie posiada. Na zdjęciu widać również zaślepioną wtyczkę 4 pinową, jest to wtyczka od syreny.

Ostatnia edycja:
Jest to przewód od zamka maski, zamek z czujnikiem występuje tylko w wersji z fabrycznym alarmem. Zapewne twoje auto go nie posiada. Na zdjęciu widać również zaślepioną wtyczkę 4 pinową, jest to wtyczka od syreny.
Potwierdzam. Mam ksenony, nie mam fabrycznego alarmu i ten przewód nigdzie nie podłączony.

Właśnie szukałem informacji o luźnym przewodzie w okolicy zamka maski ... chyba znalazłem, bo wygląda identycznie a alarmu fabrycznego nie posiadam.

Dziękuję. To by się zgadzało. Xenony są, ale brak fabrycznego alarmu.

Amortyzatory
Powrót