Coś w przedziale 2,5-3krpm. Wymieniłem łącznik elastyczny i dalej. Coś się albo poluzowało, albo odkręciło i wkurza.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Coś w przedziale 2,5-3krpm. Wymieniłem łącznik elastyczny i dalej. Coś się albo poluzowało, albo odkręciło i wkurza.
Ma ktoś jakiś pomysł?
Osłona turbiny ,kolektora,katalizatora.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Osłona termiczna przy karoserii![]()
mam ostatnio to samo ,poszukam jak zrobi sie cieplej.
ze wstępnych oględzin , zdjąłem pokrywę silnika i wsadziłem klocek pomiędzy osłonę termiczną T i jakby mniej hałasuje.
a czy to nie przypadkiem taki wodzik przy turbo? był kiedyś na forum filmik na przykładzie punto jak to się reguluje, robiłem to kilka lat temu u siebie.
znalazłem![]()
https://www.youtube.com/watch?v=vxu_L6aZCbc
Ostatnio edytowane przez paweltbu ; 23-03-2021 o 12:23
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
w tym filmie gość opowiada o falowaniu doładowania , a my piszemy o brzęczącej blaszce.
u mnie to górna blacha brzęczy ,jest tak skonstruowana że w niej są dwie podkładko-tuleje które trzymają blachę i jest ona przez nie przykręcona do turbiny ,i te podkładki sa juz luźne ,co powoduje jej drgania ,nie mozna dokręcić tez z racji ich konstrukcji mocniej.
Ostatnio poszukiwałem dziwnego brzęku pojawiającego się po odpuszczeniu gazu, po eliminacji wszelkich osłon w okolicy turbo odkryłem winowajcę - zablokowana dźwignia w pozycji lekko otwartej, przez co blaszka domykająca wpadała w wibracje. Poprzedni właściciel na bieżąco serwisował auto i żaden z mechaniorów nie zwrócił uwagi, że dźwigania w ogóle się nie porusza - 30 min walki przy pomocy odrdzewiacza i ponownie można ją zamykać/otwierać palcami![]()