Zastanawiam się nad zagazowaniem mojej Alfy tak myślę włoskie auto to może włoska instalacja ? Landi Renzo ? Ktoś montował w swoim samochodzie ? Silnik 1.4 78 km 2017 r ?
Zastanawiam się nad zagazowaniem mojej Alfy tak myślę włoskie auto to może włoska instalacja ? Landi Renzo ? Ktoś montował w swoim samochodzie ? Silnik 1.4 78 km 2017 r ?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Jak lubisz problemy to pakuj się w "instalacje" inne niż KME/STAG/LPGTech.
Najważniejszy jest porządny instalator ! Części składowe instalacji to rzecz drugorzędna bo te dostępne w PL są bardzo porównywalne.
Mapa polecanych warsztatów
Wtryskiwacze barracyda 115
Filtr fazy lotej Alex 360*
Sterownik KME Nevo Pro/LPGTech 324 OBD/Stag Qbox Plus (w mojej opinii w tych wersjach i w tej kolejności)
Silnik jest tak słaby, że najtańszy reduktor go ogarnie![]()
Jak na razie problemów nie dostrzegłem po zamontowaniu włoskiej instalacji . Odezwę się za 5 tyś km![]()
Szanowni forumowicze, jazda na LPG giulietta 1.4 MA. Co to może być? Źle ustawina instalacja? Niesprawnevwtryski LPG?
Na wykresie widać 1-minutę jazdy, , przyspieszanie na bahnie do ok 170km/h, doładowanie max, korekty około O, aż nagle krótkoterminowa idzie mocno w dół do - 18, w tym momencie czuć że motor wchodzi w lekkie drgawki i natychmiast odpuszam pedał gazu, bo inaczej wyskoczyłby CHECK. To się dzieje tylko na 6 biegu na max obciążeniu/przyspieszaniu. Ba benzynie tego w ogole nie ma, korekty na zero.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Ten wykres do z jakiego programu?
W sumie to nic nie wiadomo co to za instalacja lpg itd.
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
Faktycznie, nie pisałem jakiej firmy instalacja, bo uznałem, że nie jest to kluczowa informacja, ele jest to brc sq32.
A coś więcej?
Bo sama centralka to trochę za mało.
Ps.Faktycznie pisanie postu w dziale o LPG z usterką z LPG nie wymaga takich detali.
Mamy szklane kule i wróżki na etacie.
Kto chce szuka sposobu,
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
Widać korekry, widać parametry turbo i termoststu, czujnika powietrza, jak na tacy dla doświadczonego diagnosty, żeby mieć 2-3 przypuszczenia. Cała instalacja brc. Chyba nie będziesz mieć innej odpowiedzi dla wtrysków pomarańczowych a innej dla żółtych [emoji6]Widać, że korekta idzie chwilowo mocno w minus. Co to może oznaczać?
Ostatnio edytowane przez Czaro ; 13-01-2020 o 01:21