Witam. Nie wiem czy u innych osób też się tak dzieje, ale u mnie powierzchnia przy przyciskach podnoszenia/opuszczania szyb była jakaś chropowata, pozdzierana. Udało mi się to jakoś poprawić więc podzielę się spostrzeżeniami. Warstwę te udało się zetrzeć przy użyciu alkoholu. Ja użyłem cleansera ipa i mocno wycierałem szmatką, tak żeby ta warstwa zostawała na szmacie, a na panelu pozostał gładki plastik.
Co prawda oryginalna matowa powierzchnia lepiej by się prezentowała, ale z dwojga złego, lepiej wygląda gładki plastik, niż jakieś zadrapania itp. Poniżej dodaję zdjęcia jednego panelu przed zabiegiem, a drugiego już gotowego.
Panele były zamocowany na metalowych zaczepach, ale nawet bez nich panel mocno się trzyma.
Przy okazji znaczek na przycisku składania lusterek był delikatnie zdarty więc go odnowiłem. Zeszlifowanie wzoru, naklejenie nowego wzoru (u mnie wystarczyło wycięcie pożądanego wzoru z taśmy izolacyjnej), malowanie i odklejenie wzoru ale o tym jest już wiele poradników w internecie.
![]()