Wymienione kompletne sprzeglo i dwumas. Teraz przy ruszaniu szarpie strasznie cala buda. Co moze byc przyczyna?
Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka
Wymienione kompletne sprzeglo i dwumas. Teraz przy ruszaniu szarpie strasznie cala buda. Co moze byc przyczyna?
Zapytaj tego co wymieniał sprzęgło.
Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka
No ci powiem że cos nie tak. Jak masz nowy dwumas i sprzęgło ( oczywiscie docisk tez ) to nie ma prawa szarpac.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Mam to samo w 156 jtd. Wpadł nowy komplet, docisk łożysko, tarcza (valeo) i dwumas (OE). Tarcza kilka razy sprawdzana czy dobrze włożona. Ale mechanik nie zaciągnął łapy, odpalił , łożysko nie zatrzaśnięte na docisku i próbował wbić bieg. W efekcie auto zgasło ze zgrzytem. Dobił łapę , niby wskoczyło i wydawało się że jest bez zastrzeżeń. A po kilkudziesięciu km zaczęło się mocne szarpanie przy 1 i wstecznym , poduchy ok, przeguby tez. Do tego nowy uszczelniacz wału cieknie po miesiącu ( corteco ) także cały misterny plan poszedł w piz*u. Co rozwalił w sprzęgle , a co zrobił źle przy montażu uszczelniacza? I jeszcze jedna sprawa,chrobotanie przy WCIŚNIĘTYM sprzęgle. Identyczny dzwięk pojawia się pod dodatkowym obciążeniem silnika jak np załączenie klimy lub choćby grzanie szyb i lusterek.
Winna podobno jest lapa, sprawdzane to bedzie dzis lub jutro. Moje garbate szczescie zbiera zniwa.
Jest przyczyna. Winna byla lapa, a przy okazji wyszlo ze wysprzeglik byl wadliwy.
Jak zdiagnozować łapę ?