Witam,
wg instrukcji instrukcji do silnika (2.0 8v) wchodzi 5 litrów oleju. A ile oleju potrzeba do wymiany, bo normalne jest ze calości nie spuszczę. Bede wdzięczny za wasze doświadczenia![]()
Witam,
wg instrukcji instrukcji do silnika (2.0 8v) wchodzi 5 litrów oleju. A ile oleju potrzeba do wymiany, bo normalne jest ze calości nie spuszczę. Bede wdzięczny za wasze doświadczenia![]()
kup piątke i będzie okmoże na dolewki starczy
![]()
Mi do 1,8 wlali całe 5l. Do dzisiaj mam ponad kreskę górną na bagnecie a minęło już ponad 12 miesięcy.
Niebawem wymiana.
Radziłbym nie lać Oleju ponad stan , gdyż potem wał ma większe opory i bryzga olejem i przy okazji wyciska go - i potem mamy wycieki
do silnika wchodzi równo 5 litrów
Dzięki bardzo za rady![]()
Wlewane było do pustej michy po uszkodzeniu - wlali całe 5l (sprawdzali przy wlewaniu na bagnecie). Dziwne bo nic nie ubyło, a nawet jest ponad kreskę (sprawdzałem na zimnym silniku po przetarciu bagnetu).
Do mojego wchodzi 4,4l
Gdy nie dajesz rady, a walczysz dalej.... wtedy zaczyna się Kyokushin
No podobno z tego co słyszałem to olej traci swoje własności z biegiem czasu.
A skoro już o tym wspominacie, to powiedzcie mi jak kupujecie olej, bo u mnie w mieścinie powiedzieli ze nie produkują półsyntetyka w bańkach po 5 litrów więc musiałbym kupić dwie bańki: 4 ltry i 1 ltr. No chyba że poszukam gdzieś miejsca gdzie leją olej z beczki.