Muszę wymienić z prawej strony z tyłu tuleję wahacza. Czy zna ktoś sklep gdzie takie coś można dostać albo gdzie można kupić jakiś zestaw naprawczy?
Muszę wymienić z prawej strony z tyłu tuleję wahacza. Czy zna ktoś sklep gdzie takie coś można dostać albo gdzie można kupić jakiś zestaw naprawczy?
Zobacz na Allegro , zestawy naprawcze wahacza - koszt około 40zł .
W skład niego wejdą Ci łożyska bo chyba właśnie je musisz wymienić i tulejka która jest dystansem .
Czyli coś takiego http://www.allegro.pl/item689246361_...mpra_alfa.html powinno pasować?
Bedzie pasować.
No tylko nikt Ci nie napisał, że po prawej stronie masz bak paliwa, a zwykle wyjęcie wahacza tylnego kończy się jego wycięciem z belki i to po obu stronach. Także jak nie masz sprzętu, samozaparcia i piły szablasetej proponuję oddać auto do mechanika. Jak masz samozaparcie to brzeszczot w łapkę i trzeba przeciąć śrubę 14 mm między belką a wahaczem z jednej i drugiej strony. Sama wymiana łożyska i simmerów to pikuś. Problem się zaczyna z wepchnięciem zregenerowanego wahacza na swoje miejsce. Możesz użyć do tego celu podnośnika hydraulicznego. Mimo wszystko powodzonka.
Nie dodaje otuchy![]()
Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.
Witam.
Ostatnio miałem ten sam problem w mojej 146.
Oczywiście nie obyło sie bez wyjmowania belki...
i dokładnie żeby wyjąć belkę trzeba wyciągnąć bak paliwa i odkręcić rury wydechowe...
w sumie zeszło mi cały dzień ...ale zrobiłem i jestem dumny z siebie jak na laika![]()
Przydałaby Ci się tylko pomoc drugiej osoby przy wyjmowaniu belki no i bez kanału ani rusz oczywiście;]
POZDRAWIAM![]()
Ostatnio edytowane przez grzelutek ; 07-08-2009 o 18:38
Bez palnika też może się nie udać, o może być mocno zapieczone.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
ja lałem na to wd-40 przez tydzieńpotem poklepałem młotem , dorobiłem sobie klucze żeby mi spasiło i udało się bez wyciągania baku , belki itd,
P
A bak zawsze mozna troszkę popuścić![]()