Mam pytanie gdzie moge kupić rure od kolektora do tłumika środkowego badz katalizatora, ona jest z gwintem na sonde do Alfy 145 1.4 16v Tvin Spark 1999r. Nigdzie nie moge dostać tej częsci, a na serwisie chcą za nią 800zł.
Mam pytanie gdzie moge kupić rure od kolektora do tłumika środkowego badz katalizatora, ona jest z gwintem na sonde do Alfy 145 1.4 16v Tvin Spark 1999r. Nigdzie nie moge dostać tej częsci, a na serwisie chcą za nią 800zł.
a czemu musisz wymienić ? dziura wyskoczyła czy jak ?
Jak dziura to albo zaspawaj , albo jest taki środek plastyczny ( masa cementowa - coś podobnego i elegancko zakrywa rury i jest jak metal po utwardzeniu![]()
Niestety cena jaką Ci podano za tę rurę jest prawdziwa - jakiś czas temu też orientowałem się co do tej części i po pierwsze cholernie ciężko ją znaleźć po drugie kosztuje fortunę po trzecie mało kto chciał się podjąć odkręcenia jej od kolektora wydechowego z uwagi na skorodowane śruby. Jeśli masz tę samą usterkę co u mnie tzn wypalił Ci się łącznik elastyczny to możesz kupić na Allegro taki element do wspawania wtedy koszt wymiany spadnie Ci do około 180 zł (w moim przypadku)
pozdrawiam
ps. zdaje mi się, że zamiennik znalazłem na stronie walkera.
ja mam taką rure ale złącze elastyczne do wymiany raczej ale rura jest ideał, jakby ci to było potrzebne to daj znac oddam za małe pieniądze
Na "zakupy" proszę umawiać się przez PW !