Raczej zatarł się mechanizm skoro próbuje ruszyć
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Kolego powinienem mieć silniczek razem z mechanizmem odezwij się na priv a najlepiej podaj nr.tel to się zdzwonimy
Wysłane z mojego SM-A750FN przy użyciu Tapatalka
Było
AR 156 1.8ts
AR 156 2,5V6
FIAT CROMA II 1.9 150KM automat
JEST
AR 166 3.2V6 FL
VOLVO V70 III 2.0F 2010r
Tylko pamiętaj,że jest inny z czujnikiem deszczu i zwykły.![]()
No ja nie mam z czujnikiem deszczu... Na allegro jest ich pełno i za śmieszne pieniądze całe szczęście... Nowy 475zl [emoji6]Zamówiłem z wyglądu taki sam jak jak mój więc myślę że będzie pasował...
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka
Czujnik deszczu masz na szybie.
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
No wiem gdzie jest czujnik deszczu bez jaj! Nie wiem jaki to ma wpływ na mechanizm wycieraczek pewnie jakaś dodatkowa kostka jest.... Tak czy siak temat zamknięty wczoraj wymieniłem cały mechanizm i znowu ożyły wycieraczki. Godzina i 15 min roboty [emoji16][emoji16]
Nooooo właśnie zauważyłem. Dzięki temu czujnikowi na szybie, automat się jak często ma uruchamiać wycieraczkę, analizuje widmo światła które załamują krople deszczu bądź śniegu, chodzi aby nic nie zakłócało transmisji światła na soczewki jeśli zasłania to trzeba przetrzeć szybę aby było dobrze.
Ostatnio edytowane przez Dawid_Zielu ; 16-01-2021 o 20:41
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
Napisałem tak bo podobno z czujnikiem mechanizm jest inny a wyszło że nie jest... Pisałeś mi że czyjnik jest w szybie, dziwne by było że jest w mechanizmie nie? Pisaliśmy o samym silniczku nie gdzie jest czujnik!
Silnik do układu z czujnikiem ma inny numer OE niż silnik bez czujnika. Nie ma natomiast różnicy przed FL/ po FL
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77