Witam czy jest możliwość wyciągnięcia pasa przedniego, chodzi mi dokładnie o ramę która jest przymocowana do podłużnic. Czy to jest zaspawane i nie ma szans tego ruszyć?
Witam czy jest możliwość wyciągnięcia pasa przedniego, chodzi mi dokładnie o ramę która jest przymocowana do podłużnic. Czy to jest zaspawane i nie ma szans tego ruszyć?
Ta gorna czesc pasa przedniego da sie odkrecic.. ta dolna jest przyspawana do podluznicy..
Zawsze wiatr w oczyno to mam misje wyciągnąć silnik bez kanału i podnośnika ... Może już ktoś tak robił i ma jakieś cenne rady ?
Bez podnośnika nic nie zrobisz. Chcąc wytargać silnik górą potrzebny podnośnik, chcąc podnieść budę aby wytargać silnik przodem potrzebny podnośnik!
Nie wiem jak z wyciaganiem ale ja wkladalem silnik bez podnosnika i kanalu w 156 2.0ts.. nie bylo to zbyt latwe ale sie udalo.. tylko trzeba zdjac maske i silnik zawiesilem na rusztowaniu, potem podepchnolem samochod i opuszczalem silnik.. nie jest latwa sprawa ale da rade..a tu zdjecie z operacji..
Ostatnio edytowane przez kszysiu ; 26-02-2021 o 13:37
Artur ale że Ty napisałeś że sie nie da, gościu który swap z tsa na v6 robiMam już jakis plan rozbiore silnik tyle ile sie da, pozniej 2 chłopa długa rurka łancuchy i jakoś pójdzie. Jutro sie okarze. Krzysiu też dobry patent
Z ta rurka to mozesz miec problem.. jednak troche wazy.. na dol bez kanalu tez da rade.. ale do tego najlepiej miec najazdy.. pozniej podkladasz cos pod silnik i podnosisz przod samochodu i powinno dac rade.. ale na betonie nie wiem czy pojdzie tyle do gory zeby wyjac caly silnik.. daj znac jak zrobisz..