Witajcie.
Mam zamiar zamontować kompresor do 3.0 v6. Jeżeli ktoś miał z tym doczynienia to czekam na sugestie![]()
Witajcie.
Mam zamiar zamontować kompresor do 3.0 v6. Jeżeli ktoś miał z tym doczynienia to czekam na sugestie![]()
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 12-08-2009 o 07:44
Witam
Masz zamiar sam montować czy zlecić firmie?
Eatona czy rotrexa?
I gdzie chciał byś go zainstalować, żeby można go napędzać z wału?
Pozdrawiam
Moje Alfy
AR 166 Sportronic LPG, 2.5 24v
AR 166 3.0 Sportronic
AR 166 Manual 3.0 => swap r5 q4
AR 164 3.0 24v, Q2, Motronic ME 2.1, ABS+EBD, 6speed
Gtv_Spider 2.0=> swap 3.0 24v
Oraz
Delta III 1.75 k04
Espace IV 3.5
Kompresor eatonmiejsce juz zrobione. Przeniosłem alternator na sam dół i wywaliłem kompresor od klimy. Koło pośrednie już jest do napędu.
Turbina dlatego nie, ponieważ już zamontowana jest większa i wydajniejsza chłodnica i zaraz pod nia pójdzie intercooler, a obok chłodnica oleju, wiec turbinka z racji kumulowania temperatury i gabarytów nie wchodzi w rachubę.
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 15-08-2009 o 23:03 Powód: brak polskich znaków
kumpel z warszawki przygotowal juz dwa boxy na 320 km jak zloze to przyjedzie i ustroii ja foty po urlopie wrzuce![]()
Witam
gratuluje pomysłu mam nadzieje ze wszystko bedzie ok.
ile wyciagniesz mocy?
Jakie koszty kompresora?
daj znac co i jak foty mile widziane ja ze znajomym bedziemy sie własnie zabierac za jakis tam montaż zobaczymy co wyjdzie z tego wszystkiego .... dam znac jak juz ruszymy
Zaczęło się niewinnie od pięknej 147 po 30sztuce tej marki stwierdzam że virus Alfa działa
Aktual:
AR 166FL 3.0 v6
AR GT
AR 166FL 2.4jtd 20v
Zastava 750
Sam strasznie jestem ciekaw efektu, trzymam kciuki za projekt.
Fotki plus relacja by się przydały po złożeniu całości i oblataniu.