Witam może ktoś powie mi coś więcej i dokładniej na ten temat.
Od gościa od którego nabyłem auto dowiedziałem się że do wymiany mam potencjometr gazu, później kolega stwierdził że może to być też czujnik położenia walka. Objawy są takie że gdy stanę np. na światłach to na jednych mam 1000-1500 obrotów i co 2-3min załącza się wentylator (dodam że jak się załącza to przygasają mi światła...jakby miał za mało prądu). Ruszam dalej, 20m, staje i obroty w granicach 300-500. Myślę że to taka normaJak się nagrzewał to wyskakiwał mi ,,check engine" i silnik pracował w trybie awaryjnym, 2000-3000 obrotów mial moc, powyżej tego zakresu totalny brak mocy. Po skasowaniu błędów ,,check engine" już nie wyskakuje ale objawy zostały. Podeślę screen błędów jakie znalazło.
A druga sprawa jak nazywa się fachowo plusowa klema akumulatora bo jedyne co udało mi się wyszukać to kompletny zestaw, klema z tą,,skrzyneczka" na bezpieczniki. Koszt 70zl. A ja potrzebuję sam zacisk. Wygląda tak jakby miał ,,mostek,, ,,rozdzielacz,, na dwa kable.
Od razu uprzedzał że w sprawach napraw itp. jestem żółtodziobem i proszę o jak najmozliwie
łopatologiczne opisynie ukrywam że widok klemy mnie zaskoczył xD niespodziewam się że jest taki wachlarz klem xD