Witam ponownie szanowne grono w dalszym ciągu walcze o doprowadzenie mojej belli do stanu normalności. Mianowicie od zakupu palił zie check podpiecie pod kompa wskazało przeplywke. Wiec zakupiłem nową (wkład) i wczoraj nastąpiła oczekiwana wymiana. A że wykonywane w warsztacie znajomego dodatkowo wyczyściłem zawor EGR i zleciało nam na rozmowie. Podpięcie pod kompa kasowabie błędu. I jazda próbna autko odzyskało moc reaguje na pedal. Gazu bez opóźnień oraz rowno przyśpiesza od ok 1900 obr. Radości nie było końca do chwili ponownego odpalenia zaś nie Szczęsny check ale auto jezdzi bez zmian?? A przynajmniej nie są zauważalne po podłączeniu do kompa zas dziwne odczyty oczekiwań wg pomiarów... Myślę ki uj auto poskładałem do kupy i daliśmy mu chwilę na przemyślenie swoich zachowań
Po ostygnięciu zas podpięcie i usunięcie błędu i wszysko w normie myślę ki czort... Wracam do domu wszystko ok na desce czarno auto jedzie w pelnym zakresie obr. Rano odpalam tak że bez błędów az podjechalem zatankować po tym odpalam. Ponownie i zaś wywaliło błąd... Co to moze byc?? Gdzie szukać na co zwrocic uwagę??
I czy przypadkiem zerwane szpilki od kolektora nie sprawiają ze pomiary gdzieś sie gubia na ciepłym i głupieje?? Bo wiem ze czeka mnie ixh wymiana