Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Dezaktywacja alarmu gdy pies jest w środku .

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Stelvio

Domyślnie Dezaktywacja alarmu gdy pies jest w środku .

Dzień dobry . Jestem nowy na forum aczkolwiek moja Stelvio to już 3-cia moja alfa . Natomiast po raz pierwszy bardzo potrzebuję funkcji zostawienia psa w bagażniku czasami na krótko z dezaktywacją alarmu ale zamknięcia auta . Większość marek( miałem 3 BMW , mam Mini robi to przez kilkukrotne nacicśnięcie alarmu . Tu to nie działa . Dzwoniłem do serwisu . Twierdzą , że nie ma takiej opcji . Czytałem , że właściwie większość marek posiada taką funkcję . Może macie jakąś wiedzę ? Jak można konstrukcyjnie wypuścić taki bubel? Z góry dziękuję .

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Turek
    Auto
    Stelvio FE LPG; Giulia Veloce `17 LPG

Domyślnie

Sprawdź przed zamknięciem wciskając na podsufitce przycisk z jakby holowanym pojazdem, wtedy cześć czujników alarmu nie dziala, druga opcja to przed zamknięciem auta wciśnij przycisk na drzwiach, wtedy zamknie ci się bez składania lusterek i nie wiem co z alarmem, może wtedy nie będzie aktywny. Sam musisz sprawdzić.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał domaraj Zobacz post
    Dzień dobry . Jestem nowy na forum aczkolwiek moja Stelvio to już 3-cia moja alfa . Natomiast po raz pierwszy bardzo potrzebuję funkcji zostawienia psa w bagażniku czasami na krótko z dezaktywacją alarmu ale zamknięcia auta . Większość marek( miałem 3 BMW , mam Mini robi to przez kilkukrotne nacicśnięcie alarmu . Tu to nie działa . Dzwoniłem do serwisu . Twierdzą , że nie ma takiej opcji . Czytałem , że właściwie większość marek posiada taką funkcję . Może macie jakąś wiedzę ? Jak można konstrukcyjnie wypuścić taki bubel? Z góry dziękuję .
    Nie wiem czy w Stelvio jest tak samo ale w Giuliettcie jest przycisk na podsufitce do tego, tak jak poprzednik napisał, ikonka haka czy coś w ten deseń.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał domaraj Zobacz post
    Jak można konstrukcyjnie wypuścić taki bubel?
    No na szczęście nie bubel, tylko jołopy w serwisie tak jak koledzy pisali, naciskasz na panelu na podsufitce symbol auta z haczykiem do kolejnego zamknięcia wyłącza monitorowanie wnetrza

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

kolega nie napisał czy ma alarm fabryczny czy dokładany wiec nie wiadomo kto jest jelopem.

Użytkownik Fachowiec Avatar Kurynio
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Stelvio Q, wcześniej Stelvio 2.0 280

Domyślnie

Cytat Napisał marekkoczta Zobacz post
    kolega nie napisał czy ma alarm fabryczny czy dokładany wiec nie wiadomo kto jest jelopem.
    Ok w sumie założyłem, że ma fabryczny, ale jeżeli auto nie ma fabrycznego, to też nie ma fabrycznej dezaktywacji, a taką funkcję i tak przeważnie posiada dokładany alarm. Z innych marek kojarzę, że właśnie najprostszym sposobem rozpoznania czy auto ma fabryczny alarm było posiadanie przycisku dezaktywacji monitorowania wnętrza. Odnośnie serwisu, to też powinni powiadomić o takich możliwościach, a nie od razu powiedzieć, że nie ma takiej opcji. [MENTION=90587]domaraj[/MENTION] Stelvio ma fabryczny alarm?
    Ostatnio edytowane przez Kurynio ; 06-02-2022 o 19:55

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Zwróćcie uwagę, że znów zaczyna się bezsensowna dyskusja ponieważ pytający [MENTION=90587]domaraj[/MENTION] zadając pytanie nie zadał sobie trudu napisania czy pojazd ma od nowości (tzn. zna jego wyposażenie i dysponuje instrukcją obsługi) czy pojazd jest kupiony jako używany i może nie znać dokładnego wyposażenia i nie posiadać instrukcji obsługi).
    W pierwszej kolejności należy ustalić rodzaj alarmu: fabrycznie montowany czy dokładany a jak dokładany to jaki model.
    Potem można szukać odpowiedzi na pierwotnie zadane pytanie w zakresie dezaktywacji alarmu wewnątrz pojazdu.

Dysponując tymi informacjami można by udzielić odpowiedzi w jednym poście a tak za chwile będzie 2 lub 3 strony spekulacji, domniemań i niewiele wnoszących rad dla pytającego.

Auto
    Stelvio

Domyślnie

Pojazd od nowości , półroczny , z salonu . Wszystko fabryczne . Uprzejmie dziękuję , jutro sprawdzę .

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Giulia Veloce Ti

Domyślnie

W niektórych instrukcjach nie ma wzmianki o możliwości wyłączenia czujników przyciskiem.
    https://www.alfaowner.com/threads/ho...173773&slide=0
    Po wyłączeniu zapłonu, przy zgaszonych zegarach, należy nacisnąć i przytrzymać przycisk z holownikiem aż mignie kilka razy. Po każdym ponownym włączeniu zegarów funkcja wraża do ustawień domyślnych

Auto
    Stelvio

Domyślnie

Wszystko działa tak jak powiedzieliście ! Jeszcze raz wielkie dzięki !