Cześć,
Ostatnio udało mi się dorwać Alfę Giulie Q4 z 2017 ze stanów. Wiadomo jak każda zza wielkiej wody jest po jakiejś szkodzie i tutaj mam parę pytań co do części itp, aby móc przygotować co nieco zanim zjawi się w Polsce. Przejrzałem już trochę postów na forum, ale nie na wszystko znalazłem odpowiedź, lub mam pewne wątpliwości więc prosiłbym o porady

1. Auto jest uderzone przodem - trzeba wymienić belkę zderzaka bo jest lekko zgięta pośrodku. Czy belka od stelvio również będzie pasować? Oraz czy w zależności od rocznika będą jakieś większe różnice pomiędzy belkami?
2. Z tego co rozumiem auto ma 25W bixenon bez skrętów - w rozkodowanym vinie jest tylko 'Bi-Xenon Headlamps". Wygląda na to że lampy mogą być całe, a więc jak można je przerobić na EU - możecie polecić jakieś firmy zajmujące się tym? Wiadomo część ludzi jeździ na ustawieniu lamp prosto, ale chciałbym mieć wszystko zrobione 'jak trzeba'

3. Kierunkowskazy z tyłu z USA są czerwone, to wiadomo można je przerobić/kupić europe, ale jak jest z ich zakodowaniem? Czy da się to ogarnąć samemu mając tą pełną wersje multiecuscana?
4. Podłączenie się przez OBD. Tutaj nie do końca rozumiem, czy potrzebny jest jakiś specjalny kabel lub coś dodatkowo? np, taki będzie dobry czy polecacie coś innego/takiego samego w lepszych pieniądzach?
https://viaken.pl/pl/polski-elm327-v...scan-2014.html
Mam w domu również taki zielony kabel od viakena którym podłączałem się do e46, niestety nie pamiętam modelu.
Dzięki i pozdrawiam