Witam
Mam pytanko gdzie znajdują się moduły zapłonu w TS i czy po podłączeniu komputer pokaże ich usterkę a jak nie to czy można je sprawdzić samemu
Pozdrawiam
Witam
Mam pytanko gdzie znajdują się moduły zapłonu w TS i czy po podłączeniu komputer pokaże ich usterkę a jak nie to czy można je sprawdzić samemu
Pozdrawiam
Chodzi Ci o to gdzie jest sterownik zaplonu , czy gdzie sa cewki zaplonowe ????
tzw ECU w moim 1,4 Ts jest przykrecony na przepustnicy , przychodza do niego dwie duze wtyczki, a cewki sa bezposrednio na kazdej swiecy
Zdjecie znalezione na forum (nie jest mojego autorstwa)
Ostatnio edytowane przez jacek1968 ; 27-08-2009 o 21:09
TAK chodzi mi o sterownik zapłonu.
Widzę, że zadajesz pytanie na wszystko forach... W przypadku sterownika Motronic M1.5.5 o jakim wspomina Jacek1968 faktycznie ECU jest zintegrowane z przepustnicą. Jednak rocznik twojego auta wskazuje, że masz raczej sterownik w wersji Motronic M2.4.10, ktorego sterownik znajduje się pod nogami pasażera pd strony konsoli środkowej. Bez odpowiedniej wiedzy i narzędzi nic nie wskórasz. Jak nie masz doświadczenia to się za to nie bierz bo narobisz jeszcze więcej szkód niż będzie z tego pożytku. Więcej napisałem na innych forach, więc skomasuj sobie te informacje w jedną całość.
Pozdrawiam
Zbyszek
Lancia Phedra 2.2 JTD 2003 była AR 145 1.6 TS 1997