Cześć.
Mam pytanie raczej do użytkowników bardziej zaawansowanych wiedzą z zakresu elektryki/elektroniki. Mam na desce komunikat o niedostępnym audio i symbol głośnika. Diagnostyka wzmacniacza wykazuje przerwę w obwodzie głośnika w kanale nr 1. Diagnozuję MES'em i Launchem. MES pokazuje tylko nr kanału a Launch w opisie ma informację że to głośnik przedni lewy. Dodam że wszystkie głośniki grają, nie przerywają itd. Najbardziej przydał by mi się schemat audio Harman Kardon żeby dokładnie zlokalizować obwód, może ktoś ma dostęp i udostępni?
Metodą prób i błędów, odpinając po kolei drzwi doszedłem, że ten sam błąd zostaje tylko po odpięciu głośnika tył lewy. Sprawdziłem przewody od głośnika do wzmacniacza i wszystko jest ok, zresztą sam głośnik gra. Wygląda to na usterkę samego wzmacniacza ale dopóki nie mam schematu to stu procentowej pewności nie mam. Dodam jeszcze, że Launchem mogę wykonać test wszystkich kanałów i po jego wykonaniu błąd mogę skasować i usterki nie ma ale tylko do ponownego uruchomienia samochodu. Ktoś borykał się z podobnym problemem? Z góry dziękuję za podpowiedzi!
Pozdrawiam...