Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Szukam Giulii (nie Quadrifoglio) na wynajem krótkoterminowy

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Nie mam (jeszcze) Alfy

Domyślnie Szukam Giulii (nie Quadrifoglio) na wynajem krótkoterminowy

Cześć,

rozważam kupno nowej Giulii, ale nie chcę brać jej w ciemno, chwila jazdy próbnej w salonie się nie liczy. Chciałem ją wypożyczyć na okres od kilku dni do miesiąca aby sobie na spokojnie pojeździć i zobaczyć czy mi pasuje, ale jak się okazuje, praktycznie jej nie ma w wypożyczalniach a salon nie wypożycza. Quadrifoglio się zdarza, ale ja chcę zwykłe Veloce 2.0 i tej wersji już nie ma nigdzie, znalazłem całą jedną Sprint w jakiejś niewielkiej wypożyczalni, ale nie udało mi się dodzwonić. Ktoś coś kojarzy?

I tak, wiem, że niedługo pewnie będzie nowa Giulia, ale własnie dlatego zbieram się do zakupu tej obecnej wersji póki jeszcze jest produkowana ;p

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Spróbuj w weekend podjechać do jakiegoś salonu, może dadzą na godzinkę bez dodatkowego towarzystwa, zrobisz tak z 3x i juz jakiś obraz Ci to da. Trochę zachodu, ale przynajmniej za free i zawsze lepiej niż 20 min ze sprzedawcą. Ewentualnie wynajmij "do ślubu" takie można znaleźć.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Brzesko
    Auto
    Stelvio / 75

Domyślnie

Jak dobrze pogadasz to ci dadza na weekend i sobie pojezdzisz.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    BIALYSTOK
    Auto
    alfa romeo

Domyślnie

Cytat Napisał zabekmj23 Zobacz post
    Tak , gdzie maja do testów takie auto pochwal sie.

Auto
    Nie mam (jeszcze) Alfy

Domyślnie

Cytat Napisał tomaszko Zobacz post
    Spróbuj w weekend podjechać do jakiegoś salonu, może dadzą na godzinkę bez dodatkowego towarzystwa, zrobisz tak z 3x i juz jakiś obraz Ci to da. Trochę zachodu, ale przynajmniej za free i zawsze lepiej niż 20 min ze sprzedawcą. Ewentualnie wynajmij "do ślubu" takie można znaleźć.
    Rzadko zmieniam samochody (średnio 8 lat) więc taki koszt to i tak niewielka cena. Chcę sprawdzić rzeczy niesprawdzalne w godzinach pracy salonu - przejechać się w nocy (światła i doświetlenie zakrętów są dla mnie ważne bo dużo jeżdżę po nieoświetlonych, górskich trasach) oraz przejechać się jedną trasą z zakrętami które znam i są dla mnie benchmarkiem. Wiem, że Giulia jeździ dobrze i jest generalnie udanym samochodem, ale moje dotychczasowe mnie trochę rozpuściły pod tym względem i nie chcę się cofać.

O dziwo możliwe że to (no prawie - nie w weekend a w trakcie tygodnia) się uda, na razie jeszcze nie chwalę salonu, bo do wypożyczenia nie doszło, ale jak się uda, to pochwalę. Wystarczyło olać salony w dużych miastach, gdzie widocznie Alfa sprzedaje się tak dobrze, że sprzedawcom nie zależy na sprzedaży i obdzwonić takie w mniejszych miejscowościach. Tak więc dzięki za pomysł.

Użytkownik Rowerzysta Avatar fx25
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Brera Q4 Stelvio Q

Domyślnie

Chyba Ci się marki pomyliły- AR to nie MB/BMW żeby aż cały weekend "testować"[emoji85]
    Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Auto
    Nie mam (jeszcze) Alfy

Domyślnie

Niestety po weryfikacji z kierownictwem salonu okazało się, że nie wolno wypożyczać Giulii klientom i nic z tego nie wyszło. Obdzwoniłem również pozostałe salony w promieniu ~300km (dalej nie będę jechał) i wszędzie jest to samo. Rodzi to moje podejrzenia związane z taką niechęcią do udostępnienia samochodu - co w takim razie Alfa chce ukryć przed kupnem? Tutaj widzę pewną zależność, do tej pory wszystkie modele, które nie mają czegoś do ukrycia, wypożyczałem w ten sposób bez większego (w salonach zwykle kwestia udowodnienia, że jest się "poważnym" klientem, gdzie indziej kwestia dostępności) problemu (choćby 718, A110, Megane RS), testowałem przez dobę czy weekend i kupowałem, nie ma tu większego znaczenia cena czy prestiż. Te, które jednak nie były do konca dopracowane (choćby Peugeot 508 PSE, i30N) wiecznie były niedostępne, albo wlaśnie "umowa zabrania". Cóż, pozostaje mi w takim razie wrócić do centralnosilnikowców (tu jeszcze nie zawiodłem się ani razu), a na Alfy patrzeć z zewnątrz.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 280KM Veloce MY2021

Domyślnie

Poza spalaniem nie ma tu czego ukrywać...
    Mi Carserwis Warszawa pożyczył bez większego problemu na 3 godziny dwa lata temu. Fakt trochę papierow do podpisania, oświadczeń itp. ale dali.
    Toyota na weekend z limitem chyba 200km, formalności mniej.
    Citroen był bezkonkurencyjny, gość mnie wsadził w Aircrossa i zapytał czy jeździłem takim, jak usłyszał że nie to zamknął drzwi i powiedział "a jedź se Pan gdzie chcesz tylko wróć do wieczora", nawet nie zapytał o prawo jazdy czy dowód osobisty :⁠-⁠). Full zaufanie i pewnie dobry monitoring gps.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia 200 my22

Domyślnie

Co tu można mieć do ukrycia w nowym aucie? Jedyne o co chodzi to chodzi o pieniądze. Wolumen sprzedaży jest taki, że to jeżdzące auto to jakieś 5% sprzedanego modelu w całym roku. Lepiej sprzedać demo z przebiegiem 3k km niż 20k km.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie! Avatar nico911
    Auto
    Stelvio

Domyślnie

Miałem podobny dylemat, ale w sprawie Stelvio.

Pytałem w kilku salonach w okolicy - w Bielsku można było wtedy wziąć rano auto i oddać popołudniu. W Tychach za 500 pln dziennie wypożyczyć na weekend (lub 1 dzień). Koszt odliczają jak kupisz potem auto u nich.

Jeszcze się na to nie zdecydowałem, ale takie opcje przedstawili mi sprzedawcy.