Cześć, czy ktoś zmieniał radio w swojej giulii na inne? Mam na myśli inny numer radia. Czy da się go zaadaptować do auta, czy są jakieś problemy?
Cześć, czy ktoś zmieniał radio w swojej giulii na inne? Mam na myśli inny numer radia. Czy da się go zaadaptować do auta, czy są jakieś problemy?
wszystko się da, czasem trzeba zmieniać coś w proxi, czasem poupdatować firmwary innych ECU jeśli upgrade na nowsze, czy coś dodać w aucie/wymienić hardware (np upgrade na polift tego wymaga), tyle że problemem jest (czy kosztem dodatkowym) nie tylko kupić hardwary, ale odblokować radio (blokada na VIN).
jakby ktoś chciał upgrade na radio poliftowe, to 2 szt nowe z navi mi jeszcze zostały (dobra cena, niewiele więcej niż odblokowanej używki), do tego wymagane liczniki polift (akurat mam giulię diesel i stelvio benzyna używki), jakiś wyświetlacz touch jeśli ktoś też to chce (do stelvio akurat mam używkę), odpowiednie sterowniki klimy tzw przejściowe do przedliftowych AC, huby nowe jeśli ktoś do zestawu potrzebuje aby odpalić AA/ACP bo jeszcze nie ma. U mnie to już koniec zabaw w retrofity - ostatnie 2 zestawy jakby co skompletuję co trzeba dla zainteresowanego.
tak na oko zaczynamy zestaw od ok 6tys w górę zależy co dokładnie i jaki zakres montażu.
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.