Witam, posiadam alfe 147 1.9jtd 120km z dpf, od około miesiąca zauważyłem, że autko w mieście dużo więcej pali niż wcześniej, zazwyczaj było to w okolicach 6-7l/100km, teraz przy takiej samej jeździe wzrosło do około 10l/100km. W ostatnim czasie (maj) kupiłem nowy egr bo wyskakiwał błąd lecz po dłuższej jeździe zauważyłem że z nim jeździ gorzej i wykasowałem egr z programu całkowicie. Po zauważeniu problemu przeczyściłem przepływomierz, sprawdziłem szczelność układu i zaślepiłem egr, ponieważ prawdopodobnie był nieszczelny fabrycznie. Jednak to nie pomogło i dalej spalanie wynosi około 10l, co ciekawe wg kompa na chwilowym spalaniu momentami dochodzi do 20l podczas normalnego ruszania i przy wrzuconym luzie auto które się stacza siłą bezwładności komputer jest w stanie pokazać nawet do 10l na biegu jałowym. Dalszymi planami jest czyszczenie pompy oraz wtrysków, a jak to nie pomoże to kupno drugiego sterownika. Może miał ktoś też taki problem i jest w stanie podsunąć jakiś pomysł. Błędów brak podpinałem kompa paręnaście razy. Pozdrawiam