Cześć

Do mojego Stelvio i 147 dokupiłem piękną, czerwoną Alfę Romeo MiTo 1.4 79 km LPG 2009 r.
Odgruzowuję trochę samochód, po podpięciu Mes-a kilka błędów, ale jeden - P2014-13 "Przepustnica gasząca (inf. zwrotna)" jest ciągły i nie daje się wykasować.
Zanim napisałem przeglądałem wątki, ale wszystkie z tym błędem tyczyły się silnika diesla - żaden nie tyczył się benzyny.
Dodatkowo autko ma ciekawą przypadłość (być może pomoże namierzyć powyższy błąd) - powyżej 3,5 tys. obrotów odcina LPG i przeskakuje na benzynę - za każdym razem. Poniżej 3,5 tys. obrotów może jeździć na LPG nawet i kilka godzin.

Dodatkowo posiadam radio Blaupunkt bez Blue&Me, zakupiłem żółty przewód, który wpiąłem od tyłu radia, niestety komunikat "no source avalible", czy muszę coś aktywować w Mesie? Lub kupić niebieski przewód? W 147 jest kombinacja dwóch klawiszy, które uruchamiają tryb "changer", tu nie potrafię tego znaleźć. Przyznam szczerze, że dołożenie boxa z carplayem do Stelvio zajęło mi mniej czasu, niż walka z tym radiem.

Dziękuję za pomoc, pozdrawiam!