Witam,
W jaki sposób czyścic się wtryskiwacze? Jak je zdemontować? Silnik 1.7
Bo na forum jest dużo postów "wyczyść wtryski" ale żadnego w jaki sposób![]()
Witam,
W jaki sposób czyścic się wtryskiwacze? Jak je zdemontować? Silnik 1.7
Bo na forum jest dużo postów "wyczyść wtryski" ale żadnego w jaki sposób![]()
NA początek to bym proponował STP formułę do czyszczenia wtrysków.
Również polecam STP, ale czarne... U mnie zalałem i problem z wtryskami rozwiązany...A dopiero potem baw się w rozbieranie!
Pozdrowionka!
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Podobno najpierw trzeba wymienić filtr paliwka?
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
Odgrzeje trochę temat
Mam takie pytanie, co się stanie jak się wleje całe opakowanie STP do 15 litrów benzyny, a nie jak pisze na opakowaniu na 50-60l?
A drugie to czy mając LPG wlać (czerwone przeznaczone do LPG) czy (czarne przeznaczone do benzyn), może oba jednocześnie albo najpierw jedno na 15litrów później drugie na 15litrów?![]()
Hmmm... no wg mnie zbyt chcesz kombinować. Bo jeżeli jest jasno napisane w jakich proporcjach lać to tak lej i koniec (chyba, że masz dużo $ w portfelu na remonty). Jeżeli masz pół baku lejesz pół STP etc... Bo takie kombinowanie to tylko jak masz Golfa II.. (joke)
A co do LPG to chyba po to wymyślili STP LPG żeby je lać jak masz auto zagazowane...
A co do Twojego pytania co się stanie jak wlejesz całe opakowanie na 15l - spróbuj i opiszesz jako pierwszy wrażenia, chociaż chyba tylko w PL ludzie mają takie pomysły, żeby poprawiać instrukcje producenta.. ;/ Ale to tylko taka refleksja na temat głupich pytań i głupich odpowiedzi..
Pozdrawiam,
GrzesiuŻar
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Lepiej nie próbować, bo nigdy nie wiadomo do czego to może doprowadzić. Opierając się na przykładzie stosowanego w płynach chłodniczych glikolu monoetylenowego. Pomimo gwarantowanej temperatury minus 35° C w proporcji 1:1, czysty koncentrat płynu do chłodnic zamarza już w temperaturze -14° C!
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Wlewaj kolego tyle ile jest napisane w instrukcji, po cholere takie dziwne kombinowanie. Ale jeśli jest duży problem z wtryskami to wątpie żeby pomogło. Mój kolega niedawno wlał to sobie do bmw 525 94 i różnica była duża. Auto żwawsze, lepiej reagujaca na gaz itp. I to był środek niemarkowy w dodatku, jakiś tani.
155 V6 była
155 TS była
156 V6 była
156 GTA była
155 TS była
x3 japonce były
156 V6 była
x1 japoniec jest. Zycie.
Dobra Panowie chciałem się tylko dowiedzieć jakie mogą być skutki czy na "+" czy na "-". Nie chodzi mi o kombinowanie![]()
Na wtryski nie narzekam jednak słyszałem, że na gazie lubią się troszkę zapiekać, a jeśli można pomóc to czemu by nielepiej dmuchać na zimne
![]()